Транспорт

Легендарният Ориент експрес пристигна в Русе след двегодишна пауза

   
Легендарният Ориент експрес пристигна в Русе след двегодишна пауза

Легендарният влак "Ориент експрес" пристигна в България след двегодишна пауза заради ковид. Първата му спирка след Букурещ беше на централната гара в Русе, където бе посрещнат от много хора, дошли да се снимат с легендарната композиция, описана в романите на Агата Кристи и Брам Стоукър.

След близо час престой за митническа проверка и смяна на румънските локомотиви с български, влакът отпътува за Варна. 

Луксозната композиция от 15 вагона, която включва три ресторанта и един бар, превозва 92-ма пътници. Средната цена за билета е 8000 евро, като варира според класата на купето и продължителността на пътуването, с крайна спирка Истанбул.

По време на престоя си на русенската гара, пътниците се наслаждаваха на специален обяд, приготвен им от френския главен готвач. 

"Във всяка страна, в която спрем, ние предлагаме различни ястия. Обикновено сервираме рибни деликатеси, говеждо и агнешко месо. Примерно утре, когато пристигнем в Истанбул, ще предложим типични за националната кухня там ястия", обясни Игнацио Маджия стюарт. 

"Същият влак ще се върне обратно от Истанбул, пак през Русе, на 3-ти септември и ще престои 101 минути", каза Радослав Турлаков, началник на Централна гара - Русе. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати