Анализи Новини

Туристите се завръщат бързо в Тайланд след пандемията

   
Туристите се завръщат бързо в Тайланд след пандемията

Страната очаква около 10 милиона души до края на годината.

През първите осем месеца на 2022 г. в Тайланд се наблюдава възстановяване на туристическия поток, като са регистрирани над 4 млн. туристи, заяви говорителката на правителството Рачада Днадирек. Нейните очаквания са до края на годината приблизително 10 милиона туристи да посетят страната, съобщава Ройтерс. Пристигналите досега чужденци, предимно от Малайзия, Индия и Сингапур, са генерирали приходи в размер на 4,93 млрд. долара. Тайланд има за цел да генерира приходи от туризъм в размер на 11 млрд. долара през втората половина на годината, тъй като тропическата ваканционна дестинация посреща отново повече посетители след пандемията.

Завръщането на туристите е довело до регистрирането на 549 нови предприятия, свързани с туризма, през първите седем месеца на годината, което е със 169% повече на годишна база.

Неотдавна тайландското правителство обяви, че от октомври ще удължи срока на една от най-популярните туристически визи от 15 на 30 дни, за да стимулира допълнително сектора. Миналата година броят на пристигащите чужденци спадна до едва 428 000 заради ковидпандемията в сравнение с рекордните близо 40 млн. пристигащи през 2019 г..



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати