Анализи Хотели

OLX: СПА почивките поевтиняват

  31.08.2022 12:44  
OLX: СПА почивките поевтиняват

Най-голямата платформа за онлайн търговия OLX отчете данни за най-бюджетните дестинации за почивка за летен сезон 2022. Сред местата с най-достъпни средни цени се нареждат Пазарджик - 9 лв., Карлово - 15 лв. и Велинград отново - 15лв. Според данните на платформата най-евтината черноморска дестинация е Приморско, където средната цена за настаняване е само 102 лв. Освен това градът е силно предпочитан от потребителите поради своята достъпност. По данни на OLX, най-достъпните планински дестинации този сезон са Куклен - 25 лв., Самоков - 30 лв. и Калофер - 65 лв. 

С оглед на затруднената икономическа ситуация и покачващите се цени, платформата отчита понижение в средната цена за СПА почивка от 13%, като сред най-посещаваните дестинации това лято се открояват Габрово, Варна и Пловдив.

Въпреки множеството изгодни оферти от OLX наблюдават покачване в цялостната средна цена за почивките в планината, където нарастването на стойността този летен сезон е 61%. Местата за отдих в други части на страната са с ръст от 52%повишение в разходите. От платформата споделят, че основополагащ фактор за избор на ваканция в различните части на страната е цената.

„Щастливи сме от факта, че въпреки сложната икономическа ситуация, потребителите могат да намерят изгодни предложения в платформата на OLX. Тази година отново се радваме на огромен интерес и желание от тяхна страна да се насладят на летните месеци и да се отдадат на заслужената си лятна ваканция. Данните от проучването също показват, че по Черноморието не се наблюдава ръст в стойността на разходите спрямо същия период миналата година.“ – коментира Павлин Даскалов, Маркетингови операции в OLX. 

За OLX

OLX България достига до над 60% от потребителите на интернет в България и е част от OLX Group, която развива платформи за онлайн обяви в над 40 държави. Уникалните потребители на OLX в България са над 2,7 милиона, които генерират около 7 000 продажби дневно.

На глобално ниво в групата работят 4 000 души в 25 офиса на 5 континента. Основна мисия на компанията е да подобрява живота на потребителите си, като ги свързва за взаимно изгодни сделки онлайн. На глобално ниво в OLX се публикуват над 54 милиона обяви всеки месец, има над 1,9 милиарда посещения на платформите на компанията. Всяка секунда се публикуват обяви за 3 жилища, 4 модни артикула, 2 автомобила и 2 телефона.