Транспорт

SpaceX ще доставя сателитна връзка за флотилията на Royal Caribbean

   
SpaceX ще доставя сателитна връзка за флотилията на Royal Caribbean

Компанията на Илон Мъск SpaceX ще доставя по-бърз интернет на флотилията на круизния гигант Royal Caribbean. Досега пасажерите плащаха за сателитна връзка, пише ВВС. Партньорството със SpaceX  ще „позволи повече дейности с висока честотна лента като видео стрийминг”, обясни Джейсън Либърти, главен изпълнителен директор на Royal Caribbean.

Starlink използва голямата си мрежа от сателити, които обикалят около Земята. Инсталирането на сателитната връзка на круизните кораби започва незабавно и ще приключи до март 2023 г. Партньорството бележи „най-голямото публично внедряване на високоскоростен интернет на Starlink в туристическата индустрия досега“. „Тази технология ще осигури интернет свързаност на борда на нашите кораби, подобрявайки круизното изживяване както за гостите, така и за екипажа“, смята Либърти.

Starlink, която се управлява от SpaceX, е проектирана да предоставя високоскоростен интернет на хора, които живеят в отдалечени райони, благодарение на хиляди свои сателити, които са поставени в ниска орбита около платената. Това прави скоростта на връзката между сателитите и Земята възможно най-висока.

По-рано тази година Мъск направи Starlink достъпен в Украйна , след като руските сили нахлуха и затвориха украинските интернет услуги и се опитаха да блокират социалните медии. Мрежата е използвана и от украинци за комуникация на бойното поле.

Глобалната круизна индустрия бе  силно ударена от пандемията. Royal Caribbean, която управлява втората по големина флотилия от круизни кораби в света, отбелязаха ръст на печалбата след падането на ограниченията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати