Новини Хотели

Трети български хотел влезе в пътеводителя на Мишлен

   
Трети български хотел влезе в пътеводителя на Мишлен

Пътеводителите на Мишлен са едни от най-високо оценяваните в света. Според специалистите именно там могат да се открият истински съкровища в хотелската и ресторантьорска индустрия. А вече 3 български хотела имат честта да са сред препоръчаните от критиците на Мишлен. В София, Банско и Божурец могат да бъдат открити най-високо оценените български хотели. 

От скоро в пътеводителя влезе хотел Sense, който е в сърцето на София и има несравнимо местоположение на главния булевард "Цар Освободител", където се намират някои от най-значимите институции за държавата, включително Народното събрание. Този бутиков хотел изпъква с уникалния си стил - модерен и луксозен на фона на историческия център. Иновативната стъклена фасада на сградата буквално отразява миналото, настоящето и бъдещето на София.

“Отне известно време на движението на дизайнерските хотели да достигне до България, но Sense Hotel Sofia си заслужаваше чакането. Първият луксозен бутиков хотел в столицата е зашеметяващо произведение на архитектурата и забележително спокойно място, въпреки много централното си местоположение - повечето от апартаментите имат изглед към храм-паметника „Александър Невски“ през впечатляващите френски прозорци от пода до тавана. Всички важни забележителности и оживеният нощен живот на София е на пешеходно разстояние. Има добре оборудван спа и фитнес център с красив плувен басейн и има възможност за социален живот, когато пожелаете, благодарение на Gastro Bar на покрива, с неговите панорамни гледки към целия град”, пише Мишлен в гайда си.  

Sense hotel е подходящ както и за туристи, така и за бизнес събития. Разполага с две конферентни зали, които могат да бъдат използвани както заедно, така и по отделно. Те са подходящи за събития до 100 души, което прави хотелът идеалното място за корпоративни събития, независимо дали става дума за фирмено обучение, продуктова презентация, малка среща, важни tête-à-tête дискусии или по-големи бизнес конференции. 

„За нас е изключителна гордост и престиж, че вече сме част от престижния пътеводител на Мишлен. Това се случва благодарение на целия екип, който работи в хотела и предлага безупречно обслужване“, заяви пред TravelNews Елица Величкова, управител на хотел Sense.

Курортът Банско посреща ски любители със същински лукс и класа. Хотел Kempinski Hotel Grand Arena Bansko привлича с уникалния си класически алпийски екстериор, отлично обслужване и лечебно СПА. Петзвездният хотел получава признание не само от Мишлен, но и често е считан за най-модерния зимен комплекс на Балканите. Той е отворен целогодишно и предлага луксозни стаи и апартаменти, обзаведени стилно и модерно, отлични конферентни условия, изискана кухня и уникален СПА център. Още с влизането се усеща уютната атмосфера.

Никой няма да сбърка Банско със Сейнт Мориц в Швейцария. Но със сигурност има своя чар, а луксозният хотел от най-висок клас Kempinski Hotel Grand Arena се намира буквално до началото на кабинковия лифт. Има много чар и по улиците, защото Банско е ски курорт от малко повече от десетилетие, така че старият град е впечатляващ. Разбира се, ако сте свикнали с Куршевел, Парк Сити или Уислър, ще откриете, че самите склонове са малко странни, но това е смисълът. България е очарователна странна, а съотношението между преживяването и цената е най-доброто за всички времена“, разказват експертите от Мишлен.

Хотелът разполага с 3 ресторанта - традиционен ресторант с бюфет, който предлага голямо разнообразие от прясно приготвени храни за закуска и вечеря. За средиземноморски вкус мястото е ресторант “Коме прима”, който всяка седмица представя уникално меню с изтънчени ястия, богата колекция от вина и неповторима десертно меню. Възможността да наблюдавате как храната се приготвя в откритата кухня гарантира незабравимо изживяване. За любителите на сушито също има нещо специално, Кемпински предоставя уникално кулинарно пътешествие до екзотична Азия в единствения суши бар в региона, включващ ексклузивните за България три тепаняки маси. 

С четири напълно обновени конферентни зали, оборудвани с най-съвременна технология и естествена светлина, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско предлага и идеалните условия за превръщане на  всяко събитие в гарантиран успех. 

Разбира се, не може да пропуснем и хотелите по Българското Черноморие. Но кой е водещ в класацията според пътеводителя на Мишлен? Thracian Cliffs Golf & Beach Resort е съкровището на българския бряг. Популярно място за голф, сватби и събития, но всъщнсот предлага много повече. 

“Въпреки, че в Thracian Cliffs обещават, че всяка от 18-те дупки на тяхното игрище е достойна да бъде коронясана като негова „отличителна дупка“, шестата се откроява като тестваща издръжливостта на голф ентусиастите с внушителна скала отляво и драматично спускане до Черно море вдясно от терена. Считан е за част от екосистемата на парк Калиакра, а тези, които не играят, ще се насладят на директен достъп до пясъчни бели заливчета или луксозния СПА център на курорта. Гостите отсядат в една от двете сгради с просторен и светъл интериор. Не по-малко от шест от осемте заведения за хранене в курорта имат панорамна гледка към Черно море, докато след работно време пиано барът Grand Voyage предлага напитки и танци в ретро-футуристична обстановка”, посочват в гайда.

Оказва се, че туристите са впечатлени от голф игрището и нестандартното му разпределение. То покрива 85 хектара и е направено, за да се впише перфектно в тази област, създавайки едно от най-прекрасните голф изживявания. Изгледът към морето е в изобилие и от всяка дупка се открива зашеметяваща гледка към склона и брега на Черно море.

Комплексът включва две хотелски селища с изглед към морето, но същинската уникалност на мястото се крие в запазената дива красота на екосистемата на парк Калиакра. Thracian Cliffs предлага също 2 плажа с бели пясъци, СПА, съоръжения за водни и наземни спортове, 6 панорамни заведения за хранене, игрален бар, луксозен пиано бар – всички представени на фона на спираща дъха природа и допълнена от изключително обслужване. 

Факт е, че има български хотели, които отговарят и надминават световните стандарти. Мишлен излъчва тези три като най-добрите за страната и няма място за съмнение, че това са някои от най-луксозните и модерни хотели. С отличното си обзавеждане, висок клас обслужване и уникалните преживявания, които предлагат, тези три перли в хотелиерството заслужават посещение!

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати