Новини Турагенции

Бекъм рекламира туризма на Катар

   
Бекъм рекламира туризма на Катар

Бившата звезда на английския футбол Дейвид Бекъм търпи жестоки критики в родината си заради участието си в реклама, която рекламира Катар преди Световното първенство в края на 2022 година. "Това е перфектното място за мен", казва Бекъм в клип, рекламиращ туризма в арабската държава.

"Това е невероятно място за прекарване на няколко дни. Нямам търпение да заведа там децата си", казва още Бекъм. В рекламния клип легендата на английския футбол се появява върху мотоциклет, на кораб, в пустинята в палатка с хора с традиционни носии, както и на пазара за подправки. Той хвали "смесицата между модерност и традиция".

От момента, в който бе избран за домакин на Световното първенство, Катар е следен внимателно от много организации за защита на човешките права, както и за условията на труда на работниците на стадионите.

Според британските медии тази рекламна кампания е донесла 10 милиона паунда на Дейвид Бекъм. ONG Amnesty international осъди рекламата заради "неспазването в страната на човешките права". "Световният авторитет и статутът на Бекъм са истинско злато за имиджа на Катар, но той трябва да използва този имидж, за да обърне внимание на ФИФА и властите в държавата за ужасните злоупотреби, на които са подложени десетки хиляди работници, които са работили за изграждането на стадионите", каза Феликс Якенс, който е представител на хуманитарната организация за Великобритания. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати