Анализи Новини

Топ 6 на европейските дестинации за тази есен

   
Топ 6 на европейските дестинации за тази есен

Тазгодишният летен сезон в Европа бе белязан от кошмарни закъснения и отменени полети. Хаосът проникна навсякъде и много туристи останаха недоволни от планираната почивка. За дискомфорта допринесоха и жегите в стил Армагедон. Наближаването на есента обаче дава нужната доза прохлада и може по-смело да планирате своите есенни пътешествия. Bloomberg има точно шест идеи за есен`2022 в Европа, цитирани от Profit.bg.

Санторини, Гърция

Северната ни съседка е традиционна дестинация и то целогодишно. Затова не е никак учудващо, че реномираното издание се спира именно на нея. От всички интересни кътчета там редакторите са избрали Санторини. Ако не ви се пътува натам обаче, винаги може да потърсите още идеи, с които да обогатите познанията си за гръцките острови.
 

 

Езерото Комо, Италия

Американците бленуват за езерото Комо. Неслучайно Джордж Клуни има вила там. За европейците езерото Комо е отличен избор, особено когато не планирате да влизате в преразход за есенната си ваканция.
 

Ако размишлявате през кой месец да посетите италианската природна забележителност, нека това бъде октомври. Тогава по тези ширини е раззеленено, достатъчно топло и приятно за разходка с лодка.

Прага, Чехия

Класическа есенна европейска дестинация е Прага. Подобно на Милано и Париж, градът не показва понижаване на цените. Дори обратното, може да очаквате малко по-големи разходи за настаняване през тази есен.
 


 
 

Пулия и Сицилия, Италия

Далеч от крайбрежието на Амалфи ще откриете някои от най-автентичните дестинации в Италия - а именно Пулия и Силиция. Тези две места ще ви очароват с красивите си плажове и вкусната храна. Освен това ще бъдете далеч от тълпите от туристи.

Средиземноморският климат ще ви осигури достатъчно топли дни през октомври, през които да се насладите на италианската култура и история.

Все пак по-населените градове на Пулия, включително Бари и Карузо, са добър избор за всеки турист, който търси по-оживени места.

Португалия

Плаж, вино и храна? Отправете се към Португалия. Няма значение кой град изберете!

Португалия винаги е по-достъпна алтернатива почти по всяко време на годината, казват експерти от туристическия бранш.

През есента е особено приятно, защото е достатъчно топло за плаж, но получавате и допълнителния бонус от това, че сте в страна по време на сезона на виното.

Помислете за маршрут, включващ Лисабон, долината Доуро и Азорските острови.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати