Анализи Новини

Над 1,4 милиона чуждестранни туристи са посетили Албания през юли

   
Над 1,4 милиона чуждестранни туристи са посетили Албания през юли

Над 1,4 милиона чуждестранни туристи са посетили Албания през юли, предаде агенция АТА. Това е с 21 процента повече в сравнение с юли миналата година и с 16 процента повече в сравнение с 2019 г. Министър-председателят Еди Рама сподели днес рекламния текст на известната швейцарска медия „20 Minutes“ с изказването си, че „туристическа Албания продължава да създава ехо в чуждестранните медии“, съобщи АТА.
„Една много известна швейцарска медия – „20 Minutes“, в една от последните си статии предлага на читателите си да изберат Албания за почивката си през септември. В статията Албания е първа предпочитана дестинация редом с Истанбул, Йер във Франция, Алгарве в Португалия и Калабрия в Италия“, пише Рама.
„20 Minutes“ подрежда Албания сред петте най-красиви страни, които не са за изпускане през септември, когато температурите са благоприятни, кухнята е вкусна, голямата вълна от туристи е отминала и цените се понижават. С две илюстративни снимки на живописния пейзаж и на кристалните води на Ксамил престижната швейцарска медия изтъква Саранда и нейните околности.
„Саранда се намира на границата с Гърция. Ако поемете пътя, който води до Ксамил, едно симпатично селце, може да видите остров Корфу отдалеч. Това място е част от Национален парк Бутринт. Малко по̀ на юг можете да посетите с лодка два малки острова: Тонго и Стило“, пише „20 Minutes“.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати