Новини Хотели

Вижте хотела в най-крайната точка на северния полярен кръг

  03.09.2022 12:39  
Вижте хотела в най-крайната точка на северния полярен кръг

Северният полюс е недостъпен през по-голямата част от годината. Въпреки това, до него може да се стигне с хеликоптер - през април, и с кораб - през юни и юли.

Едва около 1000 души предприемат пътуване до там годишно. Смелчагите, които обикновено го правят, спят на палатки и трябва да носят цялото оборудване, необходимо за оцеляване в тази негостоприемна, враждебна и смразяваща среда.

От април 2020 г. обаче всеки ще може да нощува в най-северното място в света и то при страхотни условия, защото тогава отваря врати единственият по рода си за околността хотел.

North Pole Igloos разполага с 10 отоплени малки иглута, в които гостите могат да спят под звездите на Северния ледовит океан.

"От години Северният полюс е една от най-ексклузивните дестинации за пътуване в света, но там все още не съществуват приятни и удобни места за настаняване", обяснява собственикът на Luxury Action - компанията, която стои зад амбициозния проект с хотела.

North Pole Igloos са не просто затоплени луксозни малки иглута, те разполагат и с тоалетна. Като част от хотелския пакет можем да се възползваме и от отлични екскурзоводи, готвач и екип по сигурността.

На гостите ще бъде гарантирана възможността да видят Северното сияние, тъй като то все още е силно активно през април, както отбелязват и от CNN.

Снимка 443225

Не е изненадващо, че подобно приключение не е никак евтино - целият пакет ще ни струва около 95 хиляди евро.

Тази цена включва престой от две нощувки в Свалбард - последния граничен град между континентална Норвегия и Северния полюс, полети до и от Северния полюс, както и нощувка в хотел North Pole Igloos, заедно с първокласни ястия и необходимите водачи.

Иглутата няма да останат на определено място на някой от арктическите ледници, а ще бъдат премествани на най-безопасните места, ако метеорологичните условия се променят.

Снимка 443224

Макар че основната цел е посетителите да изживеят Северния полюс по нов и уникален начин, от Luxury Action се надяват хората, които отсядат в North Pole Igloos, да действат като "пратеници" и да помогнат за повишаване на информираността относно последиците от изменението на климата в региона.