Турагенции

Вижте топ дестинациите на Африка за сезона

  05.09.2022 09:09  
Вижте топ дестинациите на Африка за сезона

Планирате посещение в Африка, но не знаете откъде да започнете? Този обширен континент има достатъчно предизвикателства, които си заслужават да бъдат видяни. Вариантите са много - да започнете с невероятните равнини в Кения или с мистериозните съкровища на древен Египет. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да направите правилния избор:
 
Пирамидите в Египет
 
Мистерията на това място ще ви очарова. Започнете с традиционната среща лице в лице със Сфинкса. Подобно пътуване във времето няма да изпитате никъде другаде. Нагоре по Нил с влак лесно ще стигнете до храмовите руини в Луксор, преди да попаднете в Долината на царете – мястото, където е погребан Тутанкамон. 
 
 
Сините улици на Мароко
 
Мароко е може би най-романтичната страна в Африка – със своите древни търговски градове, сахарски пустинен пейзаж и сливане на културни влияния. Не пропускайте да обиколите улиците с неповторими архитектурни решения. В програмата ви задължително трябва да включите Танжер и  поразителните сини улици на това великолепно място. А защо да не прекарате една нощ в палатка насред Сахара, преди да стигнете до Медина? Финалът е в Маракеш - истински празник на автентичната мароканска храна.
 
 
Релакс в хамам
 
Това е традиционният оазис на спокойствието, който ще ви накара да се отпуснете след обиколка по оживените улици на Медина. Подовете с разноцветни плочки, традиционните легла с балдахин, както и ръчно изработените мебели,създадени от местните занаятчии, създават автентично излъчване във всяка стая. 
Пустинен лагер Джаймас Маду
 
Отпийте ментов чай, опитайте от кулинарните изкушения и прекарайте няколко нощи под невероятното небе на пустинята. Комфортът е осигурен - във всяка шатра има самостоятелни бани. Когато се събудите, ще получите прясно изцеден портокалов сок и марокански сладкиши.
Сн: Unsplash, Pixabay


Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати