Новини Събития

Oткриват форум Големите пари за малкия бизнес

  05.09.2022 16:04  
Oткриват форум Големите пари за малкия бизнес

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открият на 12 септември в София събитието „Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост“.

Информационната среща ще се проведе в хотел „Балкан“ в столицата от 12:00 часа, съобщиха от иновативното министерство.

Събитието се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/ към Министерство на иновациите и растежа /МИР/. В него ще се включат още главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Илияна Илиева и изпълнителният директор на ИАНМСП Бойко Таков, както и експерти от ГД ЕФК.

Пред микро-, малките и средни предприятия ще бъде представена първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост /ПВУ/ – „Технологична модернизация“. В момента тя е отворена за кандидатстване до 21 септември и е с бюджет 260 млн. лева. Спрямо големината микро-, малките и средни предприятия в страната могат да получат между 180000 лева и 700000 лева за ново оборудване, техническа модернизация, софтуер и други.

Екипът на министър Пулев ще представи и детайли около програмите, които ще стартират до края на годината по ПВУ и по структурните фондове на ЕС в общ размер на 735 млн. лева, от които по ПВУ са 600 млн. лева. Участниците ще могат да се включат в Q&A сесия. Формуляр за регистрация за събитието е публикуван на страницата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, можете да го видите ТУК.

Поради големия интерес и физическото ограничение на залата регистрацията е от 5 до 8 септември включително. Припомняме ви, че на 30 август вицепремиерът Пеканов и министър Пулев проведоха онлайн събитие за възможностите за малкия и среден бизнес, в което участваха над 1500 компании.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати