Новини Турагенции

България ще прави форум с туроператорите в Германия

   
България ще прави форум с туроператорите в Германия

Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с главния управител на Германо-Българската индустриално–търговска камара д-р Митко Василев. Тя е в продължение на политиките, водени от Министерството на туризма и създадените добри контакти с Германия. Двамата обсъдиха досегашното сътрудничество на камарата с представители на държавните институции, както и бъдещи съвместни инициативи.

Министър Димитров и Митко Василев, който е и представител на Бавария в България, направиха анализ на посещението в Берлин през май на българска делегация, в която участва и д-р Илин Димитров в качеството си тогава на председател на постоянната парламентарна Комисия по туризъм. На срещата двамата обсъдиха последващи дейности и инициативи, като отправената през пролетта покана към представители на германския Бундестаг за визита в България и конкретно към председателя на германската Комисия по туризъм Яна Шимке за есента, както и посещения на немски туроператори и представители на туристическите организации в България.   

Друг важен акцент бе поставен върху националната реклама и промотирането на страната ни като желана дестинация. ГБИТК изпрати официално писмо до служебния министър на туризма с конкретни предложения за рекламиране на България на пазар Германия, главно в сферата на здравния туризъм и съвместната работа с германските здравни каси.

Митко Василев оцени високо и активното сътрудничество на бизнеса на място – с туристическото аташе на България в Берлин и заяви намерение това да продължи.

На срещата стана ясно, че е отправена покана към Германската асоциация на туроператорите DRV за организиране на туристически форум в България през следващата 2023 г. с широко участие на бизнеса.

Министър Илин Димитров и главният управител на камарата д-р Митко Василев изразиха готовност активният диалог да продължи и си обещаха позитивни новини в съвсем кратки срокове.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати