Новини Турагенции

Туроператорите организират среща с местната власт в Стара Загора

   
Туроператорите организират среща с местната власт в Стара Загора

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) организира осма работна среща между бизнеса и местните власти от туристическите дестинации в България, съобщиха от организацията. Събитието ще се проведе от 4 до 6 октомври 2022 г. в Стара Загора.
Акценти от тазгодишната програма:
✔„Преосмислен туризъм“ - с фокус към бъдещето, какъв туристически продукт искаме за дестинация България, как искаме да бъде позиционирана и разпознавана като дестинация.
✔ПАНЕЛ „ ВРЕМЕ ЗА СПОДЕЛЯНЕ“ 
✔Част 1: Добри практики
Успешни културни събития и техния принос към туризма и местните икономики
✔Част 2: Предизвикателства
Как да развием устойчива туристическа дестинация и продукт в условията на кризи – взаимодействия между местните структури за управление на туризма, културните институции и бизнеса
✔ПАНЕЛ "ТУРИЗЪМ НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА“ 
Творческа работилница – Workshop „Дизайн на преживяванията“ чрез емоцията на виното  
 
Разработени като инструмент за подпомагане икономическата дейност на българските туроператори и устойчивото развитие на българския туризъм, работните срещи се утвърдиха като важно събитие от туристическия календар и се превърнаха във фактор на процеса по изграждане на качествен и конкурентоспособен национален туристически продукт.
В съответствие с целите, които си поставя, програмата на срещата е обособена в няколко отделни модули и включва дискусии по актуални теми от дневния ред на българския туризъм и предизвикателствата, възпрепятстващи неговото развитие, презентации на регионалните туристически ресурси, двустранни бизнес срещи, посещения за запознаване с туристическия потенциал на Общината – домакин.  
За участие в осмото издание на националния форум са поканени български общини със значителен, утвърден или не много известен туристически потенциал, представители на туристическия бизнес - членове на АБТТА и туроператори от други професионални туроператорски сдружения, студенти и преподаватели от водещи висши учебни заведения – доставчици на кадри за туристическата индустрия, екскурзоводи, журналисти. За първи път са поканени и ще участват Организациите за управление на туристическите райони. 
За записвания и участие може да се обръщате към АБТТА. 
 
Габриел Драгиев 

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати