Анализи Турагенции

Топ 10 градове в света, които можете да посетите с нисък бюджет

   
Топ 10 градове в света, които можете да посетите с нисък бюджет

Как да организирате своето пътуване?

Всички започнахме да пътуваме много повече, защото цялостно се промени начинът ни на живот. Искаме да разглеждаме много нови места, да се сблъскваме с различни от нашата култури и да преживяваме невероятни емоции, благодарение на които да имаме по-положително настроение в нашето ежедневие. Пътуването обаче е свързано с доста средства, затова винаги търсим изгоден вариант, който би удовлетворил всички наши изисквания. За да ви улесним максимално, сме ви подготвили топ 10 световни градове, които да посетите през следващата година с нисък бюджет, но с големи очаквания.

Как да организирате своето пътуване?

Преди да започнем с нашите предложения обаче, ни се ще да вдигнем завесата около предварителната организация. Когато пътувате до други градове, е най-добре да изберете самолетен транспорт. Той е безопасен и смеем да кажем – вече сравнително евтин. Единственото ограничение може би идва от багажа, който можете да вземете със себе си, но това не бива да ви притеснява. Винаги можете да доплатите за допълнителен багаж, което не е особено скъпо в наши дни. Ако търсите евтини самолетни билети, ви препоръчваме да използвате платформата eSky. Тук освен пътуването, ще можете лесно да си организирате също и трансфер и настаняване. Цялото ви преживяване ще зависи само от няколко кликвания, така че разгледайте наличните предложения. А сега нека се отправим към далечни дестинации...

Кои са 10-те градове, които задължително трябва да посетим през 2023 година?

С нисък бюджет можете да отидете до много места, които ще ви изненадат със своята природа, архитектура и култура. Ето кои са нашите 10 предложения за следващата година:

1. Бари. Това е пристанищен град в Италия, който се намира в южната ѝ част, в близост до Неапол, Матера и Фоджия. Изненадва със своята архитектура, а гостите на града се радват на топлото отношение на хората там. Времето целогодишно е подходящо за разходки, така че дори и през зимата Бари е изключително добра опция.

2. Барселона. Отбиваме се за кратко в друга топла европейска страна. Тук също можем да открием специфични сгради и конструкции, които редовно виждаме в Интернет или на големите екрани. Градът е подходящ за посещение от януари до декември, а всички забележителности работят целогодишно.

3. Париж. За по-малко от 50 евро ще можете да си организирате отиване и връщане до столицата на Франция. Ще са ви необходими дни, за да разгледате всички експонати в Лувъра и Версай, но със сигурност това си заслужава. Пролетта е най-удачното време, в което да се насладите на панорамната гледка към и от Айфеловата кула.

4. Брюксел. Като част от Европейския съюз, всеки един гражданин на страната изпитва поне малко любопитство към живота в тази част на Европа. Постоянно виждаме сградата на Европейския парламент, а едно евентуално посещение в Брюксел би ви дало възможността да я видите и на живо. Тук също можете да откриете редица забележителности, които определено не са за изпускане.

5. Виена. Красив, прекрасен град, който омайва още с първата направена крачка там. Смята се, че Виена е един от най-добрите градове за живеене в цял свят, така че няма как да пропуснем да

се насладим на нейните дадености. Препоръчваме посещение около Коледния базар, за да усетите атмосферата, която витае там.

6. Берлин. Столицата на Германия също има какво да ни предложи. Метрото в Берлин ще ви отведе до редица забележителности в центъра на града, а телевизионната кула на Александър плац ще потопи града в краката ви буквално. Сградата на Райхстага носи купища история със себе си, така че ако си падате по исторически пътувания, Берлин е вашето място.

7. Лондон. Столицата на Великобритания стана една идея по-труднодостъпна, откакто страната не е част от Европейския съюз. Въпреки това всички монументи остават по своите места и чакат купища туристи да влязат в тях. Лондон е прекрасен през пролетта и есента, въпреки лошите метеорологични условия, за които всички говорят!

8. Атина. Белите сгради в града са изключително запомнящи се, а гледката от Акропола определено спира дъха. Градът е чудесна дестинация най-вече през по-студените месеци, за да можете максимално да се насладите на престоя си там. Сега можете да го посетите за много по-малко от 100 евро и да направите купища феноменални снимки.

9. Дубай. Градът не неограничените възможности. Мястото, на което няма невъзможни неща. Всичко най-най е събрано тук на едно място и определено ще има много неща, които ще ви оставят без думи. Няма нищо по-хубаво от това да бъдете на море през зимата, така че бързо си резервирайте самолетни билети за там.

10. Бали. Ако мечтаете за перфектната почивка, то със сигурност ще я намерите тук. Островът ви дава спокойствието, което трудно бихте открили в Европейските столици. Тук всичко е много евтино и ви предразполага към по-дълъг престой. Ако никога не сте били тук, крайно време е да промените това.

Как да стигнем до София?

Ако се намирате в другата част на страната, то тогава е най-добре да се възползвате от самолетни билети София - Варна или обратното. Вътрешните полети ще ви спестят много време и усилия, за да стигнете до столицата и да се върнете до своя роден град. От летище Варна също можете да откриете евтини самолетни билети, така че разгледайте офертите в eSky.

Планирайте своята почивка още сега! Насладете се на удоволствието да бъдете в нови градове през следващата година. Събирайте преживявания и разкажете на останалите, че където и да ходите в чужбина, колкото и хубаво да е там, България винаги си остава най-прекрасната страна!



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати