Новини Турагенции

Остров Лимнос е скритото съкровище на Гърция

   
Остров Лимнос е скритото съкровище на Гърция

Около 100 от повече от 3000 гръцки острова са населени. Пътешественикът Клаус Бьотиг е бил  на повечето от тях. Той познава 87 острова и всеки е велик по своему. С чиста съвест може да се каже, че Клаус е абсолютен експерт по Гърция. Той е написал около 70 пътеводителя за средиземноморската страна и е пътувал там около 270 пъти.

Според Бьотиг, Лимнос в горната част на североизточната част на Егейско море е най-добрият. Тук идват почти само гърци, а освен това е сравнително евтин, предлага добри условия за уиндсърфистите и е идеален за велосипедисти.

Специална забележителност на Лемнос са руините на Полиохни от бронзовата епоха. Те са на повече от 4500 години. Археологическите доказателства показват, че основателите на града са принадлежали към същата култура като основателите на известната Троя в северозападна Турция.

Друга забележителност е крепостта, която се намира на склон над столицата на острова Мирина и е една от най-големите крепости в Егейско море. Непременно трябва да се изкачите, защото гледката от върха е спираща дъха.

Около пристанището на уютния град с около 6000 жители има много таверни и барове. Настроението тук е особено приятно вечер.

Според отзивите на Tripadvisor плажовете на Лемнос са мнохо хубави, а на най-препоръчителни са Танос, Микро Фанараки, Керос, Гомати, Мегало Фанараки.

До Лемнос няма директни полети, а само с междинно кацане през Атина или Солун и по-нататък с вътрешен полет или ферибот. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати