Събития

Вижте най-красивите снимачни площадки на Домът на дракона

   
Вижте най-красивите снимачни площадки на Домът на дракона

Най-ентусиазираните вече планират ваканциите или уикенд почивките си на онези места в Обединеното кралство, където е заснет франчайза.

Данните от Google Trends показват, че след излъчването на първия епизод на "Домът на дракона" през август, търсенията за "места за снимане на "Домът на дракона" са се увеличили с 536% в световен мащаб, а тези за "места за снимане на "Игра на тронове" са нараснали със 153 процента през последните 12 месеца, съобщава Euronews.

Пълна обиколка на местата за заснемане на популярния сериал ще ви отведе на дълго, пълно с приключения пътешествие из Северна Ирландия, Хърватия, Малта, Мароко, Испания и Исландия. По-голямата част от снимките на "Домът на дракона" обаче са в Обединеното кралство, което пък прави пътуването много по-лесно и по-евтино. Грандиозните пейзажи на Корнуол - популярна лятна ваканционна точка, служат като фон на цялата драма. Сред популярните места е плажът Холиуел Бей. Този обширен, пясъчен корнуолски плаж и обект на Националния тръст се превръща в сцена на срещата между принц Деймън Таргариен, изигран от Мат Смит, и принцеса Рейнира Таргариен, изиграна от Ема Д'Арси.

Корнуол е перфектният фон на разиграващата се драма

Корнуол е перфектният фон на разиграващата се драма

Други места в Корнуол включват хълма Сейнт Майкъл, сграда от 12 век, разположена на приливно-отливния остров Сейнт Майкъл. В "Домът на дракона" тя се превръща в крепост на Дом Веларион, стар и горд дом със стара валийска кръв във вените и неприязън към Таргариен.

Драматично изглеждащото място вече е било дом на най-известния вампир във филмовата и литературната история. То участва в адаптацията на филма "Дракула" от 1979 г. с Франк Лангела и Лорънс Оливие.

Приливно-отливният плаж на залива Кайнанс, известен с тюркоазените си води и белия си пясък, е участвал в сериала като фон на валирийския лагер.

През 2021 г. Смит, който изпълнява ролята на принц Демон Таргариен, е забелязан да снима в Пийк Дистрикт в Дербишър, Англия - район, известен със своите зелени долини и хълмове.

Местата за снимане в този регион включват Кейв Дейл, кариерата Елдън Хил и пазара в село Касълтън. Лагерът на Цезар е крепост на хълм, разположен на границата между графствата Съри и Хемпшир. През септември 2021 г. на мястото в Олдършот е поставен мащабен декор. Построен в рамките на дърветата, той изглежда като лагер, създаден от героите на сериала.

Феновете на "Игра на тронове" вече са запознати с испанския средновековен град Какарес. В оригиналния сериал той заместваше крепостта на фамилията Ланистър - King's Landing.

Средновековният град Какарес

Средновековният град Какарес

Градът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който се отличава с уникално съчетание на римска, ислямска, северна готическа и италианска ренесансова архитектура.

Ако се надявате да преследвате последните лъчи на лятното слънце, докато се връщате по стъпките на актьорския състав на "Домът на дракона", ще се радвате да научите, че още няколко ключови сцени са заснети в Испания и Португалия.

Град Трухильо, който се намира само на 45 км от Какарес, също е послужил за снимачна площадка на сериала. Със своите древни каменни стени, калдъръмени улици и исторически сгради, в тези градове има какво да се види.

Крепостните стени на португалското селце Монсенто

Крепостните стени на португалското селце Монсенто

Живописното селце Монсанто, което е удостоено с титлата "най-португалското село в Португалия", също е било част от епичната продукция. То се намира съвсем близо до Какарес, е известно като Каменния град заради начина, по който архитектурата му се слива със скалистия пейзаж, който го заобикаля. Монсанто е страхотно ваканционно място, в което има великолепни места за снимане - със или без дракони и платинено руси перуки.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати