Новини Турагенции

Седем дестинации за есента

   
Седем дестинации за есента

През септември мнозина вече са се завърнали по домовете си, доволни от лятната си ваканция. Ако сте от онези, които имат още апетит за пътешествия, октомври е предразполагащ с две преимущества - по-ниски цени и по-малко тълпи.  

Исландия и Северното сияние

Октомври е перфектното време за посещение на острова. Тогава там има по-малко хора и не е прекалено студено. Освен това имате големи шансове да се насладите на Северното сияние - една от безспорните атракции на Исландия.

В Мюнхен за Октоберфест

От 17 септември до 3 октомври в Мюнхен ще се проведе един от най-популярните бирени фестивали в света. Той е достатъчно убедителна причина да не прибирате куфарите.

Преживяване за цял живот е да се докоснете от първо лице до баварските традиции и да усетите фантастичната атмосфера по време на празника. Входът за Октоберфест е безплатен.

За Хелоуин отиваме в Ирландия

Сурови пейзажи, безкрайни зелени ливади и интересни народни легенди - Ирландия има какво да ви предложи за есента и може да се отправите към нея още този октомври!

Казват, че ирландците празнуват Хелоуин вече над 2000 години. Представете си какво е да видите с очите си как оживява тази келтска традиция, пише 20 minutos.

Обиколка на малките френски градове

За жадуващите спокойствие и прохладен климат, препоръчваме френската крайбрежна зона. Там ви очакват едно след друго очарователни малки градове. Те привличат с ниски цени и отсъствие на тълпи. На прага на зимния сезон ще се радвате на хубаво време за разходки.

Готови ли сте за Танжер?

Най-космополитният марокански град е идеален за бягство през октомври, ако искате още лято. Може да посветите почивката си на излежаване на плажа или да съставите план с интересни исторически и културни обекти, които да посетите. Поразпитайте за легендарните кафенета, едно време в тях са прекарвали дълги часове хора като Труман Капоти и Тенеси Уилямс.

До Малта за още хубаво време и спокойствие

През октомври островът показва едно от специалните си лица. Времето е все така хубаво, но не толкова горещо, колкото през юли и август. Туристите във Валета не са много и с удоволствие може да видите столицата с истинската й атмосфера.

Малта си заслужава да бъде посетена и заради местната храна. Красотата на природните й забележителности ще ви плени. Доказателство за това може да откриете във факта, че в страната е използвана като декор за стотици филми и сериали.

Египет се разглежда през октомври

Ако досега не сте били в Египет, но искате да се запознаете с наследството на Древен Египет, то отидете там през октомври. Температурите са предразполагащи към разходки на открито. Това, което ще видите, многократно ще надхвърли очакванията ви.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати