Новини Хотели

Цените на хотелите по Черноморието падат наполовина през септември

   
Цените на хотелите по Черноморието падат наполовина през септември

Цените на хотелите по родното Черноморие падат почти наполовина през септември, цените от Приморско до Слънчев бряг намаленията са драстични. Стигат до 40%, а при лични договаряния за по-голям брой нощувки, хотелиерите предлагат и допълнителни отстъпки, съобщава bTV.

Хотелите с 4 и 5 звезди олинклузив, ако в пика на сезона юли и август цената е била 130 – 140 лева на човек, сега е 70 – 80 лева на човек. Седмична почивка за двама вместо 1820 лева, сега излиза 980 лева.

В Приморско разчитат повече на български туристи през септември. В курортите е спокойно - както по заведенията, така и на плажа. В най-големия курортен комплекс "Слънчев бряг" имат много гъвкава политика на цените, там ги свалят поетапно.

"Септември месец попада в междинен и в нисък сезон, цените падат с 20 и над 30%. Опасяваме се, че туристи няма да има, защото спират чартърните програми“, заяви Пламен Копчев, хотелиер и председател на УС "Съюза на собствениците в "Слънчев бряг“.

Резервациите намаляват и някои хотели вече затварят, но други ще продължат да работят до 5-6 октомври.

"При нас е в момента на ултра олинклузив изхранване и в момента сме на 80 лева на човек, което е много приемливо. Вкъщи да си стоиш, ще похарчиш повече пари", обясни Румен Мончев, който е хотелиер в "Слънчев бряг“.

Тежък сезон отчитат по морето и много кратък."Изкарахме един абсолютно луд сезон. Имаме приходи с около 20% повече от миналите години и около 40% инфлация", казва Мончев.

Идеята за удължаване на сезона и тази година няма да се случи, но пък септември може да бъде приказен за летовниците, които решат да го изберат. Цяло лято Черно море е събирало слънчева енергия и през септември водата е винаги топла. Освен това може да трупате слънчев тен без опасност да изгорите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати