Транспорт

Пилотите на Lufthansa няма да стачкуват до средата на 2023 г.

   
Пилотите на Lufthansa няма да стачкуват до средата на 2023 г.

Германските пилоти на Lufthansa се съгласиха да не стачкуват до средата на 2023 г. съгласно първоначално споразумение за спорове относно заплатите, което включва увеличение на заплатите с €980, съобщиха двете страни.

По време на периода на примирие, който продължава до 30 юни следващата година, синдикатът и компанията се стремят да разширят сделката в по-широко споразумение, уточняват от Lufthansa.

Съгласно първоначалното споразумение екипажите в пилотската кабина трябва да получат увеличение на основното си месечно възнаграждение от €490 всеки на два етапа, със задна дата от 1 август 2022 г. и от 1 април 2023 г., съобщи синдикатът VC.

„Колективните споразумения все още са отворени, но точките, които трябва да бъдат договорени, вече могат да бъдат обсъдени в поверителна обстановка“, каза Матиас Байер, говорител на VC.

Стачката на пилотите на Lufthansa на 2 септември наложи отмяната на стотици полети, което допълнително усложни лято, изпълнено с транспортен хаос, отбелязва „Ройтерс“.

Стачките и недостигът на персонал вече принудиха няколко авиокомпании, включително Lufthansa, да отменят хиляди полети това лято, което доведе до дълги опашки на големите летища и разочарова хората, които искат да започнат да пътуват отново след отпадането на повечето противоепидемични мерки.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати