Новини Хотели

Централен депозитар и Българска фондова борса ще строят база за отдих до Пампорово

  13.09.2022 17:09  
Централен депозитар и Българска фондова борса ще строят база за отдих до Пампорово

База за отдих ще строи фирма, собственост на Централния депозитар и Българската фондова борса в курортно ядро „Райковски ливади“ до Пампорово. Намира се в местността Мирчова падина. Инвестиционното намерение е публикувано в регистъра на МОСВ и в сайта на община Смолян. За него е изработен подробен устройствен план, план за регулация и застрояване, става ясно от документацията.

Инвестиционното намерение е ново. Свързано е с намерението на възложителя да изгради база за отдих и център за провеждане на професионални обучения, семинари и конференции. Ще има места за настаняване, фитнес, спа център и ресторант, са посочили от фирма „БД Консулти“ ООД. Нейният предмет на дейност е административно, финансово и деловодно обслужване.

Дружеството е създадено през април 2020 година, заедно с „Клиър Екс“ ООД – също учредено между БФБ и „Централен депозитар“, но с предмет на дейност извършване на услуги като клирингова къща във връзка със сделки с електрическа енергия, природен газ и стоки, сключени на организиран пазар.

„Централен депозитар“ АД притежава 50.02% от дяловете в „БД Консулти“, а „Българска фондова борса“ АД – останалите 49,98%.

Намерението на съвместното им дружество е да построи една основна сграда, в която да бъдат поместени основните функции и дейности, и още три двуетажни къщи. Площта на имота е 2746 кв.м. Предвидено е в базата да има 36 места за настаняване и 100 за сядане в ресторанта.

Ще бъдат обособени 14 апартамента, от които 4 тристайни и 10 двустайни, ресторант, спа център с басейн, сауна и парна баня, фитнес, както и всички придружаващи технически, санитарно-битови и складови помещения.

Трите еднофамилни двуетажни къщи ще са разпределени така – дневна с кухненски бокс, тоалетна и сауна на първия етаж, а на втория – две спални със самостоятелни бани към тях и тераси.  

Справка в Имотния регистър сочи, че на 1-ви юни „БД Консулти“ е купила три имота край град Смолян в същата местност.  Единият е с площ, 2746 кв. метра, вторият – 2499, а третият – 458 квадрата.

Продавач е фирмата „Солар Пропърти Мениджмънт“ ООД – София. Конкретният, върху който ще се строи база за отдих, е придобита за 189 960 лв.