Новини Събития

Министърът на туризма ще проведе среща в хотел на близък до Пеевски

   
Министърът на туризма ще проведе среща в хотел на близък до Пеевски

Министърът на туризма Илин Димитров ще проведе утре (15 септември 2022 г.) в 16:00 часа работна среща с местната администрация, концесионери и наематели на плажове. Тя ще се проведе в хотел "Палас" в курорта Слънчев ден. Те ще обсъдят резултатите от изминалия активен летен сезон, както и пътищата за подобряване на имиджа на дестинацията чрез повишаване качеството на туристическата услуга и увеличаване броя на плажовете с гарантирана чистота и безупречни условия за туризъм.
Курортът Слънчев ден е собственост на фирма на бизнесмена Ангел Палийски, който е известен в публичното пространство като дългогодишен президент на футболния клуб “Ботев” – Пловдив. Името на Палийски нееднократно се свързва от медиите с това на депутата от ДПС Делян Пеевски, който е санкциониран по закона "Магнитски" от САЩ. По тази причина Слънчев ден е смятан за скрита собственост на Пеевски. В миналото курортът беше на пловдивския бизнесмен Георги Гергов, който беше лидер на БСП в града и е приближен до президента Румен Радев.
Не е ясно каква е причината министър Илин Димитров да предпочете срещата да бъде организирана в Слънчев ден, а не в други комплекси по Северното Черноморие.
 
Мирослав Иванов 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати