Новини Хотели

Дубай привлича с нов луксозен комплекс

   
Дубай привлича с нов луксозен комплекс

За посетителите на Дубай петзвездният Palm Jumeirah винаги е бил на първо място в списъка със задължителни за посещение атракции. Но съвсем скоро той ще има нова и още по-великолепна конкуренция, която издига лукса, дори съвсем буквално, до нови и необикновени висоти. Още преди откриването, от мениджмънта на грандиозния комплекс, уточняват, че Atlantis The Royal е предназначен за различен тип клиенти, съобщава Euronews.

Без съмнение е така. С 44 вили в облаците, всяка със собствен инфинити басейн, едва ли предполага клиенти различни от ексцентрични милионери и милиардери.

Какво прави дизайна толкова впечатляващ?

Аtlantis The Royal е гигант, който се простира на 17 хектара и разполага със 795 стаи, десетки заведения, 92 басейна - включително 90-метров, който блести на почти 100 метра над изкуствения остров Палм Джумейра. Сградата на стойност 1,5 милиарда евро е висока 43 етажа и разполага с главозамайващ апартамент Royal Mansion с площ 1100 кв. м, който струва 47 000 евро на вечер. Комплексът е облицован със 150 000 кв.м мрамор и 90 000 кв.м стъкло - еквивалент на десет футболни игрища. Великолепни фонтани посрещат посетителите на входа, кристални дървета ги примамват вътре, а хипнотизиращи асансьори ги пренасят до магията на върха. С осем ресторанта, поддържани от световноизвестни готвачи, списък с уникални кулинарни преживявания и повече от десет бара, Atlantis The Royal още отсега дава заявка за новата любима дестинация на ценителите на изисканата кухня.

И за да бъде преживяването още по-вълнуващо, за всичко това ще се грижи знаменитият британски шеф Хестън Блументал, в ресторант носещ неговото име. Само можем да предполагаме за каква сума е привлечен за новата луксозна дестинация. Към него ще се присъединят кулинарната легенда Хосе Андрес и модерният перуански готвач Гастон Акурио. Те ще предлагат от черна треска до десерти подходящи за кралски особи. Междувременно "обикновеният" ресторант Gastronomy ще побира 960 гости. Посетителите могат да избират от 13 хранителни станции, включително станция за морски дарове, месо и щанд за прясна паста.

Парти с медузи и медитация с делфини

Комплексът предлага пет невероятни места за развлечения. Хестън Блументал ще има и свой коктейл бар, в който всяка вечер ще има диджей и музика на живо. Докато се забавляват посетителите ще могат да разглеждат и обитателите на най-големия в света аквариум с медузи. Над 4000 от тях имат грижата да впечатляват изисканите гости.

Но Cloud 22 е кралят на шоуто. Специалното пространство е с впечатляващо огромен инфинити басейн, от който се открива гледка към хоризонта на Дубай. Едни от най-известните диджеи от клубовете на Ибиса вече са ангажирани.

Всички гости на Atlantis The Royal получават неограничен достъп до най-големия аквапарк в света Aquaventure. На площ от 22,5 хектара са разположени 26 атракции и опции за водни спортове. Изградени са 105 пързалки, включително Leap of Faith - рисковано спускане, което накрая изстрелва търсачите на силни усещания през прозрачна тръба, обсадена от акули.

Посетителите ще могат да се запознаят и с огромните морски обитатели в аквариума The Lost Chambers, най-големият открит аквариум в региона. Той е дом на 65 000 морски животни, предлага възможности за гмуркане, както и за изучаване на морската биология.

Ако всичко това ви звучи изтощително, SPA центърът AWAKEN с площ 5045 кв. м предлага всичко - от традиционни холистични процедури до регенеративна медицина, уелнес терапии, и дори медитация с делфини.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати