Турагенции

Българи ще прекосяват Йордания с коне

  16.09.2022 10:12  
Българи ще прекосяват Йордания с коне

Йордания е магнетична държава в сърцето на залива Акаба. Дестинацията често е пренебрегвана заради разположението си в Близкия изток, но със сигурност има много, което може да предложи на туристите. Кралството се характеризира като екзотично и уникално красиво, но преди всичко като изключително гостоприемно. Известно е не само със своите курорти, а и с някои от най-ценните културни забележителности. А какъв по-добър начин да се потопите в местната култура от стремглаво гмуркане в неповторимо приключение сред пустинята Уади Рум! 

Сайтът „Бронко“ и туроператора „София Травел Холидейс“ подготвят уникално преживяване, с което да се слеете с автентичния начин на живот на бедуинските племена. Компаниите организират турове из Йордания с езда през някои от най-живописните места в цял свят. По време на този тур туристите ще се запознаят с една от най-старите и впечатляващите породи коне – именно арабските! Те са световноизвестни с красивата си аристократична външност, както и със силата, издръжливостта и характера си.  

Компаниите насочват програмите си специално към опитните ездачи. Всички такива могат да се захванат с голямото приключение – прекосяването на цяла Йордания на гърба на кон. Експедицията е в два варианта. Първият е по маршрут Мадаба – Петра – Уади Рум – Мадаба и ездата продължава 6 дни през пустинята. За този тип може да изберете дати и да се организирате по индивидуално запитване.  

По време на тура местно бедуинско семейство ще преведе туристите през най-дивите местности на червената пустиня Уади Рум. Могат да се очакват красиви пейзажи, пустинни гледки, бедуински вечери под звездите, вкусна храна и вековни традиции. Освен това в плана е включено и посещение на древния град Петра. Градът се е развивал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради, са запазени непокътнати. Мястото привлича хиляди туристи ежегодно и уникалната му енергия не се поставя под съмнение. Но тръпката да обиколиш Петра като част от конна експедиция през пустинята определено те пренася в своя собствена арабска приказка.  

Вторият маршрут е доста по-дълъг и спокойно може да бъде наречен приключението на живота ви! Пълната програма отнема 10 дни и минава по следния път: Аман - Мадаба – Планината Небо – Мъртво море –  Петра – Уади Рум. На 1 октовмри 2022 г. заминава първата група, а следващата потвърдена ще се насочи към Йордания на 29 октомври. След това “Бронко” планира групи и за декември - стандартна програма от 17 до 26 декември и новогодишна - от 24 до 2 януари 2023 г. Какъв по-вълнуващ начин за посрещането на новата 2023 от този?! 

Цените започват от 1870 евро на човек и включват 8 нощувки със закуски, напитки по време на ездата, туристически такси за Петра, входни такси за музеи в Мадаба и планината Небо, както и вход за Мъртво море. Туристите ще имат на разположение местни гидове за обиколките на всички забележителности, както и частен транспорт, който да организира трансферите. Застраховка Premium също е част от пакетната цена. В сумата не влизат самолетните билети, виза и застраховка отмяна на пътуване.  

Изключително важно е ездачите наистина да имат опит, като от компаниите акцентират, че програмите не са подходящи за начинаещи. Поради тази причина всеки проявил интерес трябва да попълни подробна информационна форма, където да сподели за опита си с коне, размерите си и други подробности, които са важни за безопасността.  

Ако сте ездач с над 2 години опит и смело сърце - не се колебайте! Йордания ви зове! Впуснете се в уникално приключение, което ще ви запознае с нови места, интересни забележителности и различна култура. Това може да е стартът на вашата собствена арабска приказка!  

Йоана Шомова Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати