Новини Транспорт

Aviareps представи топ екзотичните дестинации за зимата в България

   
Aviareps представи топ екзотичните дестинации за зимата в България

Световният гигант в генералните продажби на самолетни билети на авиокомпаниите и туристически дестинации – Aviareps Group (General Sales Agent - GSA), представи най-големите екзотични дестинации, които ще бъдат търсени през предстоящия зимен сезон. Това се случи по време на тяхното Travel Road Show, което пристигна и в България и се проведе в хотел „Балкан“ в София, a Luxury Collection Hotel, на което присъстваха туроператори и туристически агенти от страната ни. Организатор на събитието у нас беше българската компания „Крис Еър“.  

„Най-търсени през зимния сезон от европейците ще бъдат Мавриций, Сейшели, Малдиви, Доминиканската република, Мексико и други страни от Карибския басейн, обяви Атила Тотх, генерален мениджър на Aviareps за Унгария и Югоизточна Европа. Според него до тези дестинации ще има най-много полети и чартъри. Корпорацията работи чрез мрежа от 66 офиса в 48 страни. 

Германската авиокомпания „Кондор“ (Condor) ще прави полети основно до същите топли страни. Тя представи възможностите си за връзки между България и Германия чрез полетите на „Луфтханза“ до Франкфурт и Мюнхен от София. През лятото оперира до САЩ и Канада.

Джоан Лами от Агенцията за насърчаване на туризма на Мавриций показа новостите на острова. Магдалена Ивановска, която е мениджър за Централна и Източна Европа на компанията Promotour Mauritius - DMC (Destination Management Company), разказа за най-добрите хотели, атракции, възможности за сватби, събития и различни активности на Мавриций. 

Туроператорът „7°South“ показа Сейшелите и новостите на островната държава. В презентацията се включиха и от Борда по туризъм на страната. Тя наблегна на ВИП обслужването на туристите, като предлагат обиколки с частни хеликоптери и яхти.  

В събитието участва голямата хотелска верига Bahia Principe Hotels & Resorts. Тя е собственост на Grupo Piñero, създадено през 1995 г. с откриването на първия си хотел в град Рио Сан Хуан на северното крайбрежие на Доминиканската република. Веригата показа своите 14 хотела в Доминикана, 4 в Мексико, 2 в Ямайка, 4 на Тенерифе (Канарските острови, Испания) и 3 на остров Майорка, Испания. Много българи ги предпочитат и са познати хотели на пътувалите до тези дестинации.  

Голямата световна хотелска верига Marriott International също представи своите обекти по екзотичните дестинации. Тя ще разшири своето портфолио с редица нови хотели от всички свои брандове на Балканите през следващите години, обяви за TravelNews Бригита Балсаи, регионален мениджър по продажбите за Унгария и Югоизточна Европа в международната компания. През 2024 г. ще отвори и първият Мариот с едноименния бранд в центъра на София. В момента веригата присъства у нас още с хотел Balkan a Luxury Collection Hotel и Sense Hotel, който е част от Design Hotels на световната верига. Нови обекти ще има още в Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Черна гора и Косово. 

Румънската компания Tale Travel представи своята международна хотелска резервационна система. В България тя е наречена Dessy и е представена от „Крис Еър“. Десислава Симеонова, генерален мениджър на компанията, обясни за хотелската система, която може да се ползва само от туроператори и туристически агенти. В нея има над 800 000 хотели, апартаменти и ваканционни къщи. Ползвана е от над 5000 туристически агенции в над 10 страни.

 

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати