Събития

Министерството на туризма показва България на белгийски медии

  18.09.2022 11:07  
Министерството на туризма показва България на белгийски медии

Заместник–министърът на туризма проф. Мариела Модева проведе среща с представители на белгийски медии, които пристигнаха в България по покана на министерството, за да се запознаят с възможностите на културно-исторически, гурме и винения туризъм. Целта е гостите да участват активно в популяризирането на дестинация България в Белгия. 
Проф. Модева поздрави гостите и сподели с тях част от богатата история и традиции, с които е богата България. Тя очерта картата на винения, гурме и културно-историческия туризъм в България пред журналистите и заяви, че страната ни има прекрасни условия и предлага неповторим комбиниран туристически продукт с високо качество и на добра цена.
Една от мисиите на Министерството на туризма е да привлича милиони чуждестранни гости, като създава у тях емоция и красиви спомени, които да ги накарат да се завърнат отново, избирайки страната ни. 
Проф. Модева пожела приятен престой в България на белгийските журналисти и сподели, че единственият начин да се усети магията на българския дух е като се преживее. По думите й тяхното посещение я обнадеждава, защото това е един от малкото сигурни начини историята на дестинация България да се предаде по начин, който да докосне публиката.


Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати