Анализи

Вижте кои дестинации да посетите до 30 годишна възраст

   
Вижте кои дестинации да посетите до 30 годишна възраст

Младите хора на възраст между 18 и 30 години копнеят да пътуват. Заради пандемията много от тях бяха ограничени, но днес когато светът се отваря, е време за планиране на нови дестинации. Ето няколко такива, които е добре да посетите преди да навършите 30 години.

Берлин, Германия

Повечето от нас са привлечени от Берлин като ученици или студенти. Но освен историята, Берлин е преди всичко едно: място на тенденции. Месеци предварително това, което по-късно ще бъде модно в цяла Германия, се чува и носи тук. Ето защо не е изненадващо, че много млади хора идват в Берлин, за да се вдъхновят. И има още една причина германската столица да бъде в списъка с най-важните места като туристическа дестинация: Берлин е страхотно място за купон.

Барселона, Испания

Никой друг испански град не очарова младите хора така, както Барселона. Нищо чудно, в края на краищата градът съчетава почти всичко, което можете да си пожелаете преди 30-тата си година: парти, средиземноморска почивка и отворени хора. Освен това Барселона е цветна и бохемска във всяко едно отношение, било то по отношение на архитектурата (напр. Паркът Гуел на Гауди ) или музиката (напр. Rumba Catalana).

Прага, Чешка Република

Столицата на Чехия е известна както със своите забележителности, така и с партита и не на последно място с отличната си бира. Цените отговарят и на най-малкия бюджет, поради което Прага е перфектната дестинация в списъка, особено за млади туристи с ограничен бюджет.

Новаля, Хърватия

Новаля е всъщност хърватският отговор на испанския морски курорт Лорет де Мар, само че е малко по-хладен. Абитуриентите, празнуващите пролетта и късните тийнейджъри са привлечени от Новаля, за да празнуват в многобройните клубове, в дискотеките на открито или на партита с пяна. Трябва да го видите, преди 30 – те, иначе после няма да знаеш от какви младежки грехове се срамуват другите. В края на краищата: Новаля е чудесен за разглеждане на остров Паг оттук или на другите хърватски острови в района.

Майорка и Ибиса, Испания

Да, Балеарските острови също принадлежат към списъка с дестинации, които трябва да се видят преди 30-те години. Повечето от тях така или иначе не могат да го избегнат като част от семейна почивка, но винаги има и такива, които всъщност никога не са били там. Наистина си заслужава! Страхотните плажове на Майорка като Es Trenc, фантастичната природа, например Sierra Tramuntana, и красивите градове като Deià или столицата на острова Палма оставят малко повече впечатление. А Ибиса също предлага перфектен микс. Да се ​​отпуснете на плажа и да купонясвате - това е напълно възможно на Балеарските острови, а освен това е сравнително близо. 

Лагос, Португалия

Бели къщи, тесни улички, много барове и млади хора - Лагос с вековната си история не е популярна дестинация за пътуващите. Въпреки че понякога може да има прекалено много купонджии навън през лятото, април до юни и от средата на септември нататък са идеални за размисъл за бъдещето между следобед на плажа и цветния нощен живот. Между другото: Португалия е прекрасна страна за туристи поради сравнително ниските си цени.

Амстердам, Холандия

Наистина ли трябва да казваме защо определено трябва да пътувате до Амстердам преди 30-ия си рожден ден? Наистина??? ДОБРЕ! Прекрасните канали, Музеят на Ван Гог, Вонделпаркът - всичко това интересува много млади летовници по-малко, вместо това те искат да видят кафене отвътре. За щастие, повечето от тях бързо осъзнават, че градът наистина има много повече за предлагане и с право е в списъка ни с най-добрите туристически дестинации за U30.

Дъблин, Ирландия

Дъблин предлага страхотна комбинация от гостоприемни жители, уникална кръчмарска култура, оживена музикална сцена и внушителни сгради - от 800-годишния Дъблински замък до модерния паметник The Spire. Освен това през последните години Дъблин разви голяма гъстота на ресторанти и многобройни дизайнерски магазини се настаниха в района Temple Bar. Това не на последно място се дължи на факта, че много големи компании като Facebook, Google или Twitter имат своите европейски централи тук. Дъблин е идеален за почивка през уикенда: в компактния градски център на Дъблин почти всичко е на пешеходно разстояние.

Гърция

Слънцето, морето, безкрайният брой малки и големи острови - Гърция предлага безброй туристически дестинации, които могат да бъдат изследвани с малък бюджет или предварително планиране. В Гърция е трудно да се вземе решение за едно място, поради което най-добре е да отидете на обиколка на островите.

Краков, Полша

Хора от цял ​​свят, оживена сцена и бурен нощен живот с много водка - Краков по нищо не отстъпва на полската столица Варшава , когато говорим за култов статус. Страната също е много евтина и местните са винаги приятелски настроени и готови за купон.

Париж, Франция

Подобно на други метрополиси, френската столица също определя тенденциите, а има и една бохемска дързост, която Париж излъчва и го прави толкова вълнуващ за много студенти, бохеми и креативни хора. Това, нещо, което някога привлече Джим Морисън. Вокалистът на Doors също е погребан тук и много, предимно млади фенове, все още се стичат до гробището Père Lachaise, за да посетят гроба му. Париж обаче не е само изкуство, но и набор от световноизвестни атракции, които младите европейци не трябва да чакат да навършат 30 години, за да видят.

Копенхаген, Дания

Дания редовно е на върха на класацията за късмет. Така че, ако искате да разберете отрано как да бъдете щастливи в живота, трябва да започнете да търсите улики в Дания и, разбира се, също в Копенхаген. Датската столица е млада, модна, готина и нетрадиционна. За съжаление Копенхаген е доста скъп.

Лисабон, Португалия

Разглеждане на забележителности през деня, купонясване вечер: В Лисабон нощите са също толкова дълги, колкото дните - ако все още имате сили след ден, пълен с красиви гледки в различните части на града. Както цяла Португалия, Лисабон също е много евтин, което го прави идеален за млади туристи с по-малък бюджет.

Рим, Италия

И още един метрополис, който всеки под 30 трябва да е виждал: Рим. Бившият център на света е наричан още Вечният град, но трябва да го посетите възможно най-млади. Навсякъде в града можете да се насладите на "La dolce vita" и няма как да не останете изумени от монументалните великолепни сгради.

Лондон, Великобритания

Лондон все още е най-модерния град в Европа, въпреки че някои други метрополиси го настигат. Невъздържани купонясващи хипстъри са само на метри от банкери, пиещи бира след работа. Както по отношение на стила, така и на стила, Лондон е определящ. Ако искате да разберете кои клубни тенденции ще се наложат във вашия град, трябва да отидете в британската столица.

Рига, Латвия

Столицата на Латвия е млада, модерна и евтина - толкова идеална за млади пътешественици, особено след като балтийските държави все още са привлекателни за много хора под 30 години. Посещението си заслужава. През последните години в Рига бяха основани много стартиращи компании, което направи цветния град още по-цветен. Друго предимство: Рига е сравнително евтина.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати