Анализи Новини

Гръцката национална туристическа организация подкрепя спортния туризъм в страната

  23.09.2022 09:00  
Гръцката национална туристическа организация подкрепя спортния туризъм в страната

Пет международни спортни туристически събития на високо ниво ще се проведат през следващите дни на островите Санторини, Корфу, Сифнос и Миконос и град Нафпакто под егидата на Гръцката национална туристическа организация (ГНТО). В съобщение, цитирано от АНА-МПА, се подчертава, че ГНТО постоянно подкрепя инициативи, които насърчават специалните форми на туризъм в страната, обогатяват гръцкия туристически продукт и повишават международния имидж на страната.

От 23 септември до 25 септември в Санторини за 6-та година ще се проведе "Преживяване Санторини" (Santorini Experience) - събитие, което съчетава плуване и бягане.

На 24 септември в град Корфу се организира международно събитие за градско бягане (Corfu Old Town Trail), което е "градската версия" на успешното състезание за планинско бягане (Corfu Mountain Trail). Участващите атлети ще пробягат съответно 7-километрови и 14-километрови маршрути, започващи и завършващи на известния площад Листън, пресичайки стария град, обект от списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. В 20 различни места по протежение на маршрута са организирани малки артистични изненади за спортисти и зрители.

От 24 септември до 2 октомври в Нафпактос ще се проведе Европейското първенство по кайтборд (Lepanto Formula Kite European Championships 2022) като част от събитията на Община Нафпактия за честванията на 451 години от историческа морска битка.

Освен това на 1 октомври на Сифнос ще се проведе 2-рата среща по тласкане на гюле (Sifnos Street Shot Put Meeting), организирана от SEGAS Cyclades.

И накрая - през уикенда на 1 и 2 октомври в Миконос ще се проведе първият фестивал на Миконос за бягане (Mykonos Running Festival), който включва полумаратон (Mykonos Gold), както и тичане за здраве и динамично ходене 10 km (Mykonos Run) и 2,5 km семейно състезание (Mykonos Family Run).Анкета

Къде искате да пътувате през новата 2023 г.?


Резултати