Новини Транспорт

Wizz Air става третата най-голяма авиокомпания в Италия

  24.09.2022 10:06  
Wizz Air става третата най-голяма авиокомпания в Италия

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-устойчива нискотарифна авиокомпания в Европа, обяви ново разширяване на базите си в Италия, с което се превръща в третата най-голяма авиокомпания в Италия, пише Breaking Travel News.

Превозвачът добавя три нови самолета А321neo в своите бази в Италия – два на летище Фиумичино в Рим и един на летище Малпенса в Милано. Този ход ще направи възможно стартирането на 12 нови маршрута през октомври 2022 г. и увеличена честота на пет от маршрутите на Wizz Air от летище Фиумичино в Рим и на три от летище Малпенса в Милано. Билетите за тях са вече достъпни на wizzair.com или в мобилното приложение на авиокомпанията.

След пристигането на новите три самолета на летището в Рим базата на компанията там ще разполага вече със седем самолета и ще предлага общо 65 маршрута, като 7 от тях са напълно нови за столицата на Италия. Пътниците вече ще имат възможността да пътуват до Барселона, Гьотеборг, Малага, Париж Орли, Порто, Севиля и Валенсия. Освен това допълнителният капацитет ще позволи на Wizz Air да увеличи честотата на полетите си от базата си там до Айндховен, Хургада, Париж Орли, Тел Авив и Ереван.

Базата на Wizz Air на летище Милано Малпенса ще получи един допълнителен самолет и така ще разполага с общо шест. С този нов самолет авиокомпанията ще стартира от октомври 2022 г. пет нови маршрута до Кардиф, Джеда, Марса Алам, Рияд и Ереван. Този допълнителен капацитет също означава, че Wizz Air може да увеличи честотата на полетите по маршрутите до Тел Авив, Катания и Атина. С това разширение авиокомпанията вече ще обслужва маршрути до общо 43 дестинации от Милано Малпенса.