Новини

Япония вдига ограниченията за пътуване от 11 октомври

   
Япония вдига ограниченията за пътуване от 11 октомври
  BBC

Япония ще отмени множество забрани за пътувания свързани с COVID-19 след 11 октомври в опит да съживи туристическата индустрия. В речта си в Ню Йорк премиерът Фумио Кишида заяви, че индивидуалните туристи ще бъдат допускани в страната без визи, а дневните ограничения за броя на влизащи в страната ще бъдат премахнати, пише Bloomberg. Туристите в Япония достигнаха рекорден брой от 32 милиона през 2019, а миналата година се понижи до 250 хиляди.

Фумио Кишида, премиер на Япония, заяви че от 11 октомври, Япония ще разхлаби мерките по граничния контрол и те ще са същите като в САЩ. Ще бъдат възобновени и безвизовите пътувания и индивидуалните пътувания.

Goldman Sachs заявиха, че очакват Английската централна банка да повиши лихвите си със 75 базисни пункта през ноември и декември, след като трима членове на комисията гласуваха за по-големи увеличения в оспорван вот. ВОЕ повиши лихвите с 50 базисни пункта в четвъртък и така основната лихва стана 2,25%. Икономистите от Goldman смятат, че лихвата постепенно ще достигне 4,5%, а не 4%.

NASDAQ се очаква да засили проверката на IPO-тата на компаниите с малка капитализация след като серията големи печалби от нови листвания бързо се изпариха. Източниците ни твърдят, че борсата проверява повече потенциалните емисии с на компании с малка капитализация и затова някои компании са замразили плановете си за IPO. Голяма част от последната вълна невероятни пазарни дебюти бяха на компании от Китай и Хонконг.

Световната здравна организация заяви, че пандемията от Ковид-19 все още не е приключила, само няколко дни след като президентът Байдън обяви нейния край в САЩ. Директорът на СЗО предупреди, че има райони с без ваксинации в по-бедните страни и рисковете от появява на по-опасни варианти не са изчезнали. В неделя Байдън обяви край на пандемията в САЩ, тъй като случаите на заболяване и смърт намаляха.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати