Турагенции

Чартъри до Анталия за Нова година ще има от София, Пловдив, Варна и Бургас

   
Чартъри до Анталия за Нова година ще има от София, Пловдив, Варна и Бургас
Анталия ще посрещне много българи за Нова година
  Абакс

За Нова година ще има директни чартъри от София, Пловдив, Варна и Бургас до турския курорт Анталия. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър в туроператора „Абакс“, който организира програмите заедно с българската авиокомпания „European Air Charter“. Полетите тръгват на 28 и 29 декември 2022 г. с връщане на 2 януари 2023 г. Вариантите от София са с 4 или 5 нощувки. От другите три града се предлагат пакети с 4 нощувки.

Цените започват от 847 лв. на човек с включени самолетни билети, настаняване на база all inclusive, летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж, трансфер летище – хотел – летище, турска баня/хамам, фитнес център, сауна, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и „отмяна на пътуване“ с „Евроинс“, представител на туроператора. В цената не влиза новогодишната вечеря, която е 35 евро на възрастен, а за децата от 2 до 12 ненавършени години е безплатно. Такса гориво и вредни емисии се обявява се 21 дни преди полета.

„Интересът е много голям и тази година Турция е голям хит сред българите“, коментира Георги Пасев. Той подчерта, че хотелите в Анталия предлагат отлични условия, богат all inclusive и много добро обслужване. За Нова година подготвят разнообразна шоу и музикална програма. Пасев очаква да заведат в Анталия над 850 български туристи, като при по-голям интерес могат да реагират и пуснат допълнителни полети.

„Абакс“ не продава директно на клиенти, а програмите му могат да се търсят в туристическите агенции в цялата страна. Компанията си партнира на чуждите пазари с най-големия световен туроператор – TUI. Тя първа пусна директни чартъри това лято от четирите български града до редица курорти в Турция, които продължават и в момента до средата на октомври.

От януари до август тази година в Турция са пристигнали над 29 милиона чуждестранни туристи, което е над два пъти повече от същия период на миналата година, сочат публикуваните официални данни. Това е ръст от 108,5 % спрямо предходната година, съобщи Министерството на културата и туризма. Истанбул, най-известният град в Турция и най-голям по брой население, е бил главната атракция за чуждестранните посетители, привличайки 10,2 млн. туристи. След него се нарежда курортният град Анталия с 8,6 млн. посетители, а Одрин е посрещнал 3,1 млн. туристи, предимно българи.

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати