Новини Хотели

Осем нови хотела отварят в Катар за световното по футбол

   
Осем нови хотела отварят в Катар за световното по футбол

Остават по-малко от два месеца до най-вълнуващото спортно събитие за 2022 г. - Световното първенство по футбол в Катар. В навечерието му в страната отварят врати няколко луксозни хотелски комплекса, които предлагат изключително висок стандарт на обслужване.
Световното първенство по футбол в Катар започва на 20 ноември и фенове ще долетят от цял свят, за да подкрепят любимите си отбори.

Само от Близкия изток резервациите за полети до Доха са скочили с повече от 4000% тази година. И тъй като много национални отбори наемат цели имоти за времетраенето на турнира, не е изненада, че възможностите за настаняване в страната от Персийския залив бързо се изчерпват.

Пътуващите, които все още не са резервирали място за престой, ще се радват да чуят, че няколко нови хотела са планирани да отворят преди началото на турнира.

От престой в луксозна вила с палатки в пустинята до апартамент в Waldorf Astoria или бягство с ол инклузив на пълен с екшън остров Qetaifan в Доха, всички тези 8 хотела отварят врати преди началото на игрите, пише National News.

Хотели в Катар, които отварят през октомври

St Regis Marsa Arabia Island, Перлата на Катар

Този хотел се разпростира върху цял остров. Той отваря точно на 1 октомври. И ако планирате да направите резервация, може да очаквате личен иконом.

Marsa Arabia Island, The Residences (@stregisresidencesmarsaarabia)
Комплексът разполага със 193 стаи и апартаменти с балкони с изглед към морето. Архитектурата му е вдъхновена от андалуския и арабския дизайн. Той представлява луксозно убежище, което е идеално за всеки, които търсят изискан престой в Катар.
Rixos Gulf Hotel Doha

Rixos Gulf Hotel Doha се намира на добре познато място в Катар. едно време там е бил издигнат първият петзвезден хотел в страната. Днес плажният курорт предлага идеална почивка за семейства - много забавления, качествена храна, спортни дейности, спа изживявания и др.

Стаите му са с изглед към силуета на Доха или океан. На разположение има седем ресторанта и бара.

Bin Al Sheikh Residences by Rotana

Хотелът предлага 158 студиа и 278 апартамента с една спалня. Към тях трябва да добавим и още 62 апартамента с две спални. Този огромен комплекс е чудесен избор за семейства и ще остави незаличим спомен, ако го изберете за престоя си в Катар по време на световното първенство.

Хотели в Катар, които отварят през ноември

Andaz Doha

Първият хотел Andaz в Катар също ще бъде готов да посрещне футболни фенове.

Разположен в близост до много от големите търговски центрове в Доха, финансови институции и посолства, той разполага с 256 стаи, включително 32 апартамента и четири така наречени кралски апартамента.

Има и 56 резиденции, предназначени за гости, които искат да останат малко по-дълго.

Много от стаите са с изглед към морето и всяка е проектирана в типичния стил на Andaz, което означава, че има много култура, цвят и местни влияния, с акцент върху по-малко известните скъпоценни камъни в страната.

8 хотела, които отварят врати на прага на Световното по футбол в Катар

Chedi Katara Hotel & Resort

Chedi Katara отваря врати през ноември, за да приеме футболни фенове от цял свят.

Със своите 59 стаи и 32 вили, той е проектиран да бъде забележителност в столицата на Катар. Дизайнът му е вдъхновен от големите исторически дворци, открити в цяла Индия.

С частен плаж от едната страна и канал от другата, хотелът предлага тишина и спокойствие, а всички стаи са с успокояваща гледка към сините води на океана.

A post shared by GHM Hotels (@ghmhotels)

Гостите, отседнали тук, ще имат лесен достъп до театрите, концертните зали, изложбените галерии, джамиите, ресторантите и парковете в селото.

Rixos Qetaifan Island North Doha

Вторият нов хотел на Rixos, който отговаря врати на прага на Катар 2022, се намира на остров, който има репутация на дестинация за приключения.

Rixos Qetaifan Island North Doha ще посрещне подобаващо гости от всички възрасти.

Спа центърът му NatureLife предлага успокояващо място за уединение с широка гама от предлагани процедури, включително традиционен турски хамам.

Аквапаркът Meryal, който е най-големият в страната, ще отвори врати по-късно тази година. Приключенският воден парк с катарска тематика е дом на вълнуваща 85-метрова крайбрежна кула Icon Tower, рекламирана като най-голямата в света.

Waldorf Astoria Lusail, Доха

На 1 ноември 2022 г. в Доха отваря врати Waldorf Astoria Lusail. Петзвездният хотел е разположен на собствен частен плаж с изглед към Арабския залив и предлага 429 вили, стаи и апартаменти.

Луксозният хотел разполага с удобства в курортен стил, включително огромен басейн, подходящ за семейства, и отделен басейн само за възрастни.

Има и аквапарк, където децата да се забавляват, както и детски и тийнейджърски клуб.

A post shared by Waldorf Astoria Lusail Doha (@waldorfastorialusail)

СПА центърът Espa Life с пълен набор от услуги е насочен към възрастни, търсещи релаксация, а също така има много място за частни събития, включително голяма бална зала от 800 квадратни метра.

Al Samriya, Autograph Collection Hotel

Ако искате да се докоснете до традиционната катарска култура, помислете за няколко нощувки в Al Samriya, Autograph Collection Hotel. Хотелът е разположен на около 20 километра от Доха, в района Шахания.

Построен с помощта на местни материали и традиционни зидарски техники, познати в региона, курортът разполага с 60 стаи и 27 вили, всяка от които предлага луксозно пространство за прекарване на нощта. Има също спа център, открит плувен басейн, фитнес зала и ливански ресторант.

Хотелът, в който е забранена употребата на алкохол, е само на няколко крачки от конната база Al Samriya, където гостите могат да видят арабски коне, да вземат уроци по езда или да се отправят към живописен хак.нФермата в курорта е дом на резерват за орикс и гостите са добре дошли да я посетят, за да научат повече за тези арабски животни.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати