Новини Хотели

Хонконг отменя задължителното карантиниране в хотел за пристигащите от чужбина

   
Хонконг отменя задължителното карантиниране в хотел за пристигащите от чужбина

От 26 септември всички пристигащи от чужбина ще могат да се върнат у дома или в помещение по свой избор, но ще трябва да се самонаблюдават в продължение на три дни.

Властите в Хонконг заявиха, че ще отменят от понеделник спорната си политика за карантиниране в хотел заради ковид на всички пристигащи от чужбина в китайския специален административен район, предаде АП, цитирана от БТА. Агенцията отбелязва, че мярката ще бъде отменена повече от две години и половина след като е въведена за първи път и че много жители и компании във финансовия център отдавна са очаквали това решение.

От 26 септември всички пристигащи от чужбина ще могат да се върнат у дома или в помещение по свой избор, но ще трябва да се самонаблюдават в продължение на три дни. Те ще имат право да ходят на работа или на училище, но няма да им бъде позволено да влизат в барове или ресторанти през този период. Пи Си Ар тестът, който сега се изисква за пътуващите до Хонконг 48 часа преди полета, ще бъде заменен с бърз антигенен тест. Бившата британска колония наложи строги ограничения в унисон с политиката на китайските власти на "нула ковид" в страната.

Бизнес групи, дипломати и много местни жители критикуваха мерките с аргумента, че те застрашават конкурентоспособността и репутацията на Хонконг като глобален финансов център, отбелязва АП.

Епидемичната обстановка е под контрол, а ние трябва да сме свързани със света, за да имаме икономически импулс и да намалим неудобствата за пристигащите пътници, каза главният администратор на Хонконг Джон Ли. Той обеща властите да не се отмятат от обявените днес решения.

Трябва да има "баланс между рисковете и икономическия растеж", добави хонконгският ръководител.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати