Транспорт

Над 100 анулирани полета от и до Канарските острови заради буря

  25.09.2022 18:38  
Над 100 анулирани полета от и до Канарските острови заради буря

Над 100 полета от и до Канарските острови бяха анулирани днес заради тропическа буря, предаде Ройтерс, като се позова на летищния оператор "Аена" (Aena). Той съобщи за общо 141 отменени полета от и до различни острови от испанския архипелаг край северозападното крайбрежие на Африка. Предишните данни бяха за 82.

Има съобщения за наводнени и блокирани от паднали дървета улици. Бурята Хермин, идваща от Атлантическия океан, връхлетя Канарските острови, донасяйки проливни дъждове на тази популярна туристическа дестинация. Националната метеорологична агенция на Испания издаде предупреждение "червен код" за островите Гран Канария, Ла Палма и Йеро днес от обяд до полунощ. Училищата на Канарските острови ще останат затворени утре като предпазна мярка, реши регионалното правителство на испанската автономна област.

Прогнозите бяха Хермин да връхлети архипелага като буря, но тя отслабна и бе понижена днес от американския Национален център за ураганите до тропическа депресия. Очаква се обаче проливните дъждове на Канарските острови да продължат и утре.