Хотели

НАСА пуска хотел Hilton в космоса

   
НАСА пуска хотел Hilton в космоса

Международната космическа станция (МКС) ще прекрати дейността си през 2030 г. и НАСА вече работи върху замяната ѝ. Инвестициите са насочени към частния проект Starlab - това ще бъде комерсиална орбитална станция, която е отговорна за създаването на Voyager Space, Nanoracks и Lockheed Martin. А сега беше обявено, че Hilton ще отговаря за дизайна и производството на стаите за екипажа.

Финансирането на разработката на бъдещата станция от НАСА вече е започнало. Тя ще бъде предназначена за постоянен престой на четирима астронавти. Очаква се станцията, освен изследователски и търговски екипажи, да приема и космически туристи. На пътниците ще бъде предложено ново ниво на комфорт в космическото пространство .

 
НАСА пуска хотел Hilton в космоса - 2

Hilton и Voyager си сътрудничат в обзавеждането на спални помещения, жилищни "апартаменти" и общи части. Като специалист в "индустрията на гостоприемството", се казва, че Hilton се фокусира върху всички услуги на астронавтите от Земята до орбита. Hilton ще отговаря и за развитието на космическия проект като марка в сферата на туризма, образованието и търговията.

Това не е първият път, когато Hilton си сътрудничи с космическата индустрия. През 2020 г. под егидата на тази компания е разработена първата в света космическа пещ за приготвяне на бисквити. Една такава конфекция от първата партида, направена в космоса, трябва да отиде в Музея на въздуха и космоса в института Смитсониън.

Надземната мрежа от хотели, които са част от концерна Hilton (а това са 18 отделни марки), вече включва повече от 7000 имота, което прави компанията лидер в индустрията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати