Новини Транспорт

Вижте най-добрите авиокомпании в света за тази година

  27.09.2022 16:49  
Вижте най-добрите авиокомпании в света за тази година

Отчитайки икономическата обстановка в света и пандемията от коронавируса, то 2022-ра се оказа доста трудна година за всички икономически сектори, като авиационният не направи изключение. Недостигът на персонал доведе до отмяната на стотици хиляди полети по цял свят през най-натоварения за сектора период – летния. По летищата се извиха огромни опашки и се образуваха планини от изгубен багаж. За съжаление, хаосът все още не е приключил. Според експерти редица от неуредиците ще се продължат да са налице и през 2023 г.

Въпреки редицата негативи авиокомпаниите се опитват да предложат максимално добро преживяване на совите клиенти на борда на самолета. Кои успяха да го направят най-добре? Отговорът е в спечелилите престижния авиационен приз Skytrax за 2022 г. Тя е изготвена на база анкета сред 14 млн. пътници. За 7-ми път на върха са Qatar Airways. Авиокомпанията може да се похвали с удобни седалки, висококачествена храна, актуални развлечения по време на полет и модерна флотилия от самолети. Това не е най-престижната и единствена награда за Qatar Airways през текущата година. По-рано – през юли, тя оглави и класацията на AirlineRatings.com.

На второ място в списъка на Skytrax е Singapore Airlines, благодарение на гурме заведенията за хранене и най-съвременните развлекателни системи. ТОП 3 завършва с Emirates благодарение на страхотното обслужване на клиентите и чистите и удобни самолети.

Освен това годишните награди на Skytrax включват много повече от списък с най-добрите авиокомпании. Тя публикува отделни класации за хранене, комфорт, обслужване, чистота и други. Ирландската бюджетна авиокомпания Ryanair също отбеляза изненадващ триумф – благодарение на своята надеждност това лято тя беше коронясана за най-добрата нискотарифна авиокомпания в Европа.

ТОП 10 на най-добри авиокомпании в момента според
Skytrax World Airline Awards 2022

авиокомпания
1 Qatar Airlines
2 Singapore Airlines
3 Emirates
4 All Nippon Airways (ANA)
5 Qantas Airways
6 Japan Airlines
7 Turkish Airlines
8 Air France
9 Korean Air
10 Swiss International Air Lines (SWISS)
 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати