Новини Събития

Министерството на туризма откри 108 нарушения по плажовете

   
 Министерството на туризма откри 108 нарушения по плажовете

От началото на сезон лято 2022 до 21.09.2022 г. броят на извършените проверки на място на морските плажове е 390, съобщиха заTravelNews от Министерството на туризма. До момента са изпратени 108 предупреждения до наематели и концесионери, във връзка с констатирани нарушения. Наложени са неустойки на обща стойност 143 825,31 лв. за констатирани нарушения на договорни задължения.  

От началото на летния сезон до момента са съставени 8 акта за установяване на административни нарушения по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Към 21 септември 2022 г. охраняемите морски плажове със сключени договори за концесия и наем през летен сезон 2022 са 138 на брой. От тях 88 са възложени на концесия и 50 са отдадени под наем. Неохраняемите морски плажове са 94 на брой, 3 са плажовете за природосъобразен туризъм. 

През летен сезон 2022 г. Министерство на туризма осъществи контрол върху изпълнение на задълженията по всички 88 концесионни договора и 50 договора за наем на морски плажове на територията на областите Добрич, Варна и Бургас. 

Контролът се извърши чрез планирани проверки на морските плажове, извънредни проверки за установяване отстраняването на констатирани неизпълнения в срок и внезапни проверки при възникнала необходимост по сигнали. Проверките на охраняемите морски плажове са извършени поне по два пъти, допълват от ведомството. 

Габриел Драгиев 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати