Новини Турагенции

Предколедната Виена се завръща с оферта за българските туристи

   
Предколедната Виена се завръща с оферта за българските туристи

Виена е една от онези европейски столици, които очарова с архитектурата си, атмосферата и гостоприемството. Многократно обявяван за най-добрият град за живеене, винаги има много какво да предложи - от музеи и забележителности, през интересни уютни кафенета до вълнуващ нощен живот. Градът е един от онези, в които почти всеки се влюбва от пръв поглед. А ако това не се е случило, то тогава втората среща с Виена задължително трябва да е по Коледа! 

Коледният дух е особено осезаем в австрийската столица през декември, защото е пременен в нова светлинна украса, навсякъде има малки и големи коледни базари, а забавленията и празничността са несравними. Това прави пътуването до Виена през последния месец на годината същинско приключение, задължително подкрепено с много смях, канелени биквити и греяно вино.  

Градът представлява перфектното място за посещение през декември с туроператора “Елфи турс”, който организира 4-дневни екскурзии до Виена и Линц от 15 декември 2022. Елена Текелиева, маркетинг мениджър на компанията, коментира: “Преди COVID-19 това беше една от най-редовните ни екскурзии, всяка година я организирахме и то с огромен успех! Интересното е, че за разлика от останалите по това време на годината, фокусът ни не е само върху коледните базари. Програмата е доста разширена и се виждат някои от най-големите австрийски забележителности.” 

Освен в столицата, гостите ще имат на разположение и ден в Линц - едно от най-красивите градчета в Северна Австрия. Той е разположен точно на река Дунав и е известен с многото си хубави църкви, музеи и културни дейности. Дом е на някои от най-известните творчески личности в Австрия, включително писателя Адалберт Щифтер, композиторите Волфганг Моцарт и Антон Брукнер и известния учен Йоханес Кеплер. 

Определено интригуващо предложение от “Елфи турс”, изпълнено с коледен дух и интересни забележителности. Туроператорът предлага програми с полет на Austrian Airlines от София. Хотелът, в който се настаняват гостите за две вечери, е четиризвездният Nike в идеалния център на Линц. Във Виена пък е предвидена една нощувка в малък, но уютен и качествен хотел. Текелиева допълва: “Неслучайно сме подбрали именно този хотел в Линц. Той се намира точно на брега на Дунава и в идеалния център на града. Туристите могат да се разхождат спокойно, където пожелаят, а в края на деня да релаксират с невероятна гледка към реката. Това е чудесна комбинация, от която дълги години туристите ни са оставали доволни!”.  

Предложението е с начална цена от 948 лв. и в нея влизат самолетен билет с включени летищни такси с авиокомпания Austrian Airlines, чекиран багаж до 20 кг, трансфери в модерен климатизиран автобус, 3 нощувки в Австрия, екскурзоводско обслужване  по маршрута и медицинска застраховка за периода на пътуването. „Програмата е изключително удобна, като се тръгва рано сутринта, а прибирането е в 19:00 ч., тоест туристите имат пълни 4 дни на разположение да опознават Австрия. В това приключение ще ги придружи Любомир Братоев, който е разпознаваемо име в екскурзоводското обслужване, свързано с много забавни преживявания и пленителни истории”, споделя Елена Текелиева. 

Към цената са включени и три туристически обиколки. Организираната екскурзия в Линц ще запознае българите с централния площад “Хауптплац”, Колоната на Светата Троица, Йезуитската църква, Ландхаус, моста над река Дунав. В седмиците преди Рождество, бароковата атмосфера на града опиянява още повече, обляна от хиляди светлини. По това време на годината главният площад се изпълва с хиляди празнични украшения и светлини, а от коледния базар се носи весела коледна музика. Сгушен сред хълмове, Линц перфектно олицетворява град от старите класически приказки и несъмнено ще ви донесе уют и удобство.  

“Една от най-атрактивните ни дейности е посещението на подземния приказен парк Гротенбан. Паркът се намира в пещера и е истинска наслада за всеки любител на приказките. Дракони, джуджета и подземни приключения - нещо наистина уникално!”, разказва още Текелиева. В комплекса е една от най-старите атракции в Линц - пещерното влакче. Тя е създадена през далечната 1906 г. във вътрешността на една от седемте средновековни кули, някога част от могъща крепост. Приключението продължава с влакче - дракон, което превежда посетителите през сцени от най-различни любими приказки. Какъв по-хубав начин да повярваш във вълшебства? 

Във Виена българите ги очаква обиколка на забележителностите по малкия ринг. Емблематичният Ringstraße е булевард, където са разположени някои от най-значимите виенски архитектурни и културни паметници. Там могат да бъдат открити Музея на приложните изкуства, градския парк със статуята на Йохан Щраус – син, Виенската опера, хотел Империал, културно-историческия и природонаучния музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Двореца Белведере /спирка за разглеждане/, паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Операта, Музикферайн, Карлскирхе, хотел Империал, Хофбург, Арсенала, Борсата, трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Пратера, Хундертвасер.  

Но никой не може напълно да усети Виена без посещение на двореца Шонбрун и градините му. Кралската резиденция е дом на една от най-запазените колекции и разкрива част от живота на Хабсбургите. Пищността и изкуството в замъка са наслада за окото, а градините са шедьовър сами по себе си. Противно на очакванията те не губят очарованието си през зимата, а напротив - оживяват под звуците на коледните пазари, озарени от хиляди светлини. Същински спираща дъха гледка, която си заслужава!  

Е, оказва се, че Австрия винаги е добра идея! Независимо по кое време на годината, Виена и Линц са перфектната спирка за всяко уикенд пътуване. Красивите градове впечатляват със стилна архитектура, местни традиции и увлекателни истории, които ще си проправят път към сърцето на всеки турист! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати