Новини Транспорт

Air Baltic открива редовна линия от Рига до Бургас през 2023 г.

   
Air Baltic открива редовна линия от Рига до Бургас през 2023 г.

Air Baltic започва да лети до Бургас от 2 май 2023 г., съобщиха от Летище Бургас. Полетите ще бъдат осъществявани два пъти седмично между Рига и Бургас, свързвайки не само двата града, но и предоставяйки възможности за връзки между прибалтийските държави и Финландия с Южното Черноморие. Те ще се изпълняват до 28 октомври 2023 г. и са важен знак за възобновения интерес на туристите от Прибалтика към слънчевите ни черноморски курорти. Въпреки, че Летище Бургас посреща чартърни полети от Рига всеки летен сезон, това ще бъдат първите редовни полети от балтийската страна от 2018 година насам.
„Радостни сме от рестартирането на линията от страна на Air Baltic до Летище Бургас. Във „Фрапорт Туин Стар“ работим интензивно за откриването на все повече директни линии, които да подпомогнат възстановяването и развитието на туризма на Черноморието ни, което все още е под нивата отпреди пандемията. Благодарим на Air Baltic за отличното сътрудничество и сме сигурни в успеха на линията Рига-Бургас през 2023 г.“, заяви д-р Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“.
„Това е най-големият брой маршрути за един сезон, които сме виждали някога в Air Baltic. Имаме удоволствието да предложим редовни полети от Бургас до разнообразната и оживена Рига, Латвия, както и да дадем възможност на българските пътници сега да се възползват от други дестинации на Air Baltic в Европа и извън нея чрез нашата база в Рига“, сподели Мартин Гаус, президент и главен изпълнителен директор на Air Baltic.
 
Димо Христов


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати