Заведения Новини

Илин Димитров поздрави Happy за наградата в Лондон

   
Илин Димитров поздрави Happy за наградата в Лондон

Министърът на туризма д-р Илин Димитров поздрави представителите на първия български ресторант със световно отличие - Happy, разположен в сърцето на Лондон. Той стана победител в две категории и беше избран сред хиляди други за „Най-добър ресторант в Лондон“ и „Ресторант с най-добро обслужване в Англия“, след като един милион клиенти гласуваха на Британските награди за най-добър ресторант за 2022 година.

Министърът поздрави управителя Иван Попов и подчерта, че за престижа на тези две награди допълнително допринася фактът, че българският е надделял над иконични за Лондон ресторанти със столетна история и традиции, а сред номинираните са били имената на световно известни шеф готвачи, многократно удостоявани със звезди „Мишлен“, като шеф Новели, Джейми Оливър, Гордън Рамзи и други легендарни професионалисти в бизнеса.

„Британските ресторантьорски награди са признание за високите професионални критерии, които си поставяте и на които отговаряте, за Вашите умения да създавате вкусна храна, уютна атмосфера и добър екип, което стои в основата на успеха“, подчерта министър Димитров.

„Бих искал да Ви благодаря за добрия пример и доброто начало, което поставяте и което, надявам се, ще мотивира и други български ресторанти да последват Вашия пример, издигайки престижа на нашия сектор и името на България като туристическа дестинация, която ражда успешни модели“, подчерта министър Димитров.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати