Транспорт

Летището в Амстердам ще приема 20% по-малко пътници още половин година

   
Летището в Амстердам ще приема 20% по-малко пътници още половин година

Летище "Скипхол" в Амстердам - едно от ключовите и натоварени в континентална Европа - заяви в четвъртък, че ще продължи да ограничава дневния брой пътници през следващите месеци, тъй като изпитва трудности да реши проблема с продължаващия недостиг на персонал за сигурност. Поне до март 2023 г. броят пътници ще бъде намален дневно с около една пета.

Пътниците на "Скипхол" се сблъскват с дълги опашки за проверки за сигурност от месеци поради недостиг на служителите, което води до това, че много пътници изпускат полета си.

KLM, основната авиокомпания в "Скипхол", каза, че ситуацията сега изглежда безнадеждна, тъй като летището месеци наред не е предлагало никакво жизнеспособно решение. "За KLM това е последната капка", се казва в изявление на холандския клон на авиокомпанията Air France. "Отново и отново авиокомпаниите и техните пътници са тези, които трябва да предлагат решение на кризата."

KLM заяви, че няма друг избор освен да ограничи продажбите на билети за предстоящата зима, като общите щети от пропуснатите приходи достигнат над 100 милиона евро.

Летището заяви, че ограничаването на броя на пътниците е необходимо, за да се гарантира безопасността на всички, като същевременно продължава да работи с охранителни компании и профсъюзи за подобряване на ситуацията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати