Новини Турагенции

Тайван отваря за туристи, отменя ковид мерките

   
Тайван отваря за туристи, отменя ковид мерките

Тайван отменя от 13 октомври задължителната COVID карантина за пристигащи  и се отваря за чужди туристи, предаде Ройтерс, позовавайки се на правителството. Промяната е част от плана на острова за премахването на ограниченията, въведени заради пандемията от COVID-19.

Тайпе запази голяма част от карантинните си правила, докато много азиатски държави разхлабиха COVID мерките или ги премахнаха напълно. През юни Тайван все пак намали броя на дните за изолация на пристигащите – от седем на три. От началото на годината в Тайван са регистрирани 6,3 милиона вътрешно предавани случаи на COVID, повечето от тях на по-заразния вариант Омикрон.

Правителството смекчи ограниченията, възприемайки нов подход. Говорителят на кабинета Ло Пинчън каза пред репортери, че процентът на ваксинираните не е малък, пандемията на острова е под контрол у дома и е дошло време за отваряне на границите.

Пристигащите в Тайван все още ще трябва седем дни да следят здравословното си състояние и си правят бързи тестове, предава БТА.

Миналата седмица бяха въведени нови мерки и вече от пристигащите не се изискват ПСР тестове. Тайван обмисля и възстановяване на безвизовия режим, съществувал преди пандемията. По време на пандемията тайванските граждани и чуждестранните жители можеха да напускат острова и да се връщат, но трябваше да се карантинират вкъщи или в хотел за две седмици. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати