Новини Транспорт

Air France ще обслужва 171 дестинации през зимата

  03.10.2022 15:19  
Air France ще обслужва 171 дестинации през зимата

След лято, което бе белязано от огромен ръст в търсенията на полети и пътувания, Air France продължава да отваря глобалната си мрежа. През зимния сезон 2022-2023 г. (ноември 2022 г. - март 2023 г.) авиокомпанията ще обслужва 171 дестинации, включително 86 на дълги разстояния и 85 на къси и средни разстояния. Целият флот на компанията ще бъде в експлоатация и нивата на капацитет в мрежата ще бъдат близки до тези от зимата на 2019 г.

В края на годината ще видим пускането на новите кабини на Air France за дълги разстояния. Авиокомпанията следва стратегията си за изместване на пазара и постепенно инсталира нови седалки в бизнес класата на 12 Boeing 777-300 ER, които се трансформират в истинско легло с дължина почти 2 метра. Новата плъзгаща се врата позволява напълно да се усамотите в зоната на седалката, като се разграничавате от останалата част на кабината. Първият полет им ще бъде изпълнен през следващите седмици до Ню Йорк-JFK.

Повече за новите седалки в бизнес класа може да намерите тук:

Click here to find out more about Air France's new Business seat.

На дълги разстояния: старт на маршрута Париж-Шарл де Гол - Нюарк, възобновяване на Кейптаун (Южна Африка) и Токио-Ханеда (Япония)

Air France следва своята проактивна политика по отношение на капацитета в най-устойчивите географски области, включително Северна Америка и Африка.

В Северна Америка за втора поредна зима Air France ще изпълнява директни полети между Пойнт-а-Пирт (Гваделупа) и Монреал (Канада) от 22 октомври 2022 г. с два полета седмичн с Airbus A320.

Като водеща авиокомпания по маршрута Париж-Ню Йорк, на 12 декември 2022 г., Air France ще стартира ежедневна нон-стоп услуга между своя център Париж-Шарл де Гол и летище Нюарк Либърти (EWR) в Ню Йорк. Този ежедневен полет, изпълняван от Boeing 777-200 ER, бележи завръщането на Air France в Нюарк, историческа дестинация на авиокомпанията, която е била обслужвана директно до 2012 г. Това ще бъде в допълнение към услугата „Shuttle, налична между Париж-Шарл де Гол и Ню Йорк-Джон Ф. Кенеди (JFK) с 6 ежедневни полета, извършвани от Air France и 2 от нейния партньор Skyteam Delta Air Lines.

И накрая, летният маршрут Париж-Шарл дьо Гол-Далас ще бъде удължен за зимния сезон с 3 полета на седмица, изпълнявани от 777-200 ER.

В Африка, Air France ще възобнови своите полети между Париж-Шарл дьо Гол и Кейптаун (Южна Африка) на 30 октомври 2022 г., които бяха спрени от началото на пандемията. Ще се изпълняват 3 полета седмично с Boeing 787-9. В допълнение към Кейптаун, Air France извършва 7 полета седмично до Йоханесбург в Южна Африка.

Като част от постепенното отваряне на границите на Япония, Air France възобновява полетите между Париж-Шарл де Гол и Токио-Ханеда (Япония), с 5 седмични полета, изпълнявани от Boeing 787-9. Тази зима Air France ще лети от Париж до двете летища в Токио, с до 5 полета седмично до летище Токио-Нарита от Париж-Шарл де Гол.

Къси и средни разстояния: фокус върху зимните дестинации с 4 нови сезонни маршрута от Париж-Шарл де Гол до Австрия, Норвегия и Финландия

Зима 2022-2023 ще бъде белязана от разширяване на услугите на Air France до зимни дестинации и Северна Африка.

От 30 октомври 2022 г., Air France ще стартира нов маршрут между Париж-Орли и Казабланка, с един полет на ден, изпълняван от Airbus A320. На същата дата, маршрутът Ница-Лондон Хийтроу (Обединеното кралство), който досега се изпълняваше само през летния пик, ще стане целогодишен, с ежедневен полет, изпълняван от Airbus A320.

Стартиран през 2021 г., сезонният маршрут Париж-Шарл дьо Гол - Рованиеми (Финландия) ще бъде възобновен тази година от 27 ноември с до един полет на ден, изпълняван от Airbus A320.

На 10 декември 2022 г. четири нови дестинации ще бъдат присъединени към мрежата на Air France:

  • Китиля (Финландия) и Тромсьо (Норвегия) ще се обслужват веднъж седмично съответно от A320 и Airbus A319. Тромсьо ще бъде най-северната дестинация в мрежата на Air France-KLM.
  • Дестинацията Инсбрук (Австрия) ще бъде обслужвана с по два полета на седмица, докато Залцбург (Австрия) с един. Полетите ще бъдат изпълнявани с Embraer 190, като началната дата е 10 декември 2022 г.
  • И накрая, летните маршрути Париж-Орли - Тунис (Тунис), Марсилия - Алжир (Алжир), Тулуза - Алжир (Алжир) и Тулуза - Оран (Алжир) ще бъдат удължени за зимния сезон.

Димо Христов