Новини Турагенции

Загреб плени туристите с тур На кафе с 13 велики хърватски личности

   
Загреб плени туристите с тур На кафе с 13 велики хърватски личности

Sit&Meet – Пътят на велики хърватски личности е единственият пешеходен тур, който ще ви срещне с местни изобретатели и гении на по чаша кафе. Новата културна и туристическа атракция в Загреб стартира това лято и е магнит за жителите и гостите на града. Тя им дава възможност “да поседнат и да се запознаят” с 13 забележителни личности, съобщи Croatia Week.

Ако планирате скоро да пътувате в чужбина, сега имате още една причина да изберете Загреб. Тринадесетте скулптури са интерактивни и са разположени на различни места из града. Те са създадени от видни хърватски и международни скулптори.

В зависимост от личните ви интереси може да се срещнете с Фауст Вранчич(изобретател), Славолюб Пенкала (инженер и изобретател), Никола Шубич Зрински (благородник и генерал), Никола Тесла (изобретател), Марко Поло(изследовател), Иван Мещрович(скулптор, архитект и писател), Руджер Бошкович (физик, астроном и математик), Дражен Петрович (баскетболист), Марин Геталдич (учен), Милка Търнина (оперна певица), Иван Вучетич (антрополог и изобретател), Андрия Мохоровичич (геофизик) и Йосип Белушич (изобретател).

Новата туристическа атракция позволява да поседнете край хърватска забележителна личност и да научите повече за нейния живот и творчество и това, което я е направило велика. Тя е първата по рода си в Хърватия.

За удобство посетителите могат да се възползват от аудиогид. Пред тях има три възможности - кратък и дълъг тур или самостоятелна обиколка. Повече детайли за тях може да научите от уебсайта на проекта.

Създатели на Sit&Meet са Хрвойе Маркешич и Анте Богданич. Sit&Meet представя хърватски изобретения, които са от световно значение, като електричество, парашут, писалка, скоростомер и много други, казва Маркешич.

Анте Богданич, който е експерт в брандирането, допълва, че освен опознаването на хърватската култура, история и гастрономия, тази туристическа обиколка предлага и посещение на емблематични загребски хотели и публични изложби на произведения на съвременни млади художници.

Проектът е финансиран от Маркешич и Богданич и от Министерство на туризма и спорта, Хърватския туристически съвет, Туристическия съвет на град Загреб и градската служба за туризъм и култура на Загреб.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати