Анализи Новини

Бургас утвърждава статута си на бизнес и развлекателен център

  06.10.2022 08:56  
Бургас утвърждава статута си на бизнес и развлекателен център

Съвместните усилия на община и бизнес дадоха резултати и през 2022 г. Бургас се радва на все повече гости не само по ваканционна, но и по линии конферентен и развлекателен туризъм. В центъра на промените е новата крайбрежна рехабилитирана зона на града, където се намират няколко знакови обекта. Сред тях е както символът на гостоприемството Гранд хотел и СПА Приморец, така и новият бизнес хотел ДАС Марина, Международен Конгресен Център Бургас, зоната за мащабни събития на първа линия море.

ОАкумулацията на голям брой обекти, значими за успешното провеждане на всяко едно събитие за бизнеса или от културната и развлекателна сфера, определено дава добри резултати. Сезонният туризъм прераства в целогодишен поток на различни мероприятия, избиращи за своя база Бургас. 

Наличието на два класни хотела - Гранд хотел и СПА Приморец и ДАС Марина, предоставя възможност за различен тип настаняване - луксозно, ваканционно, бизнес ориентирано. Допълнително, наличието на конферентни зали в обектите за настаняване допълва събитийната инфраструктура на Конгресния център.

Управата на Приморец от години инвестира широко и в подкрепа на културния профил на града, като инициира и организира различни ценни събития, включително собствен Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, Сватбено изложение Grand Wedding Expo, Алея на славата, литературни премиери, филмови прожекции и други. Добавени към новосъздадената крайбрежна градска зона и обектите там, както и към потенциала на новите атракции като о-в Света Анастасия, Авиомузея, Акве Калиде и Библиотеката, те формират целогодишно привлекателен профил на Бургас с многобройни опции за всякакви ивенти.

Към днешна дата морски Бургас е оптимален избор за провеждане на всякакъв мащаб бизнес, културни и развлекателни събития, като има в портфолиото си мероприятия с голям успех и подкрепя всячески привличането на бъдещи такива. 

ДАС Марина и Приморец, заедно с околните обекти формират точната среда за успех във всеки един смисъл на дадено мероприятие. Разгледайте опциите и заповядайте да се убедите сами в предимствата на крайбрежна зона Бургас - новият национален събитиен център.