Новини Турагенции

RISA е изцяло български софтуер и помага на туристическите агенции

   
RISA е изцяло български софтуер и помага на туристическите агенции
Томас Стойчев
  Личен архив

Това казва в интервю пред TravelNews eдин от създателите на RISA Томас Стойчев. Той е в туристическия бранш от 2009 г., с доказан опит в международни компании за травъл мениджмънт. Една от многото дейности през годините, която успешно е развил, е работата като проджект мениджър и консултант по изграждането и внедряване на мид-бек офис и резервационни системи за туристически агенции.

Г-н Стойчев, какво представлява RISA?

  • Името произхожда от английското RISA (Reporting and Invoicing Software Application) и представлява уеб базирана "mid-back office" софтуерна апликация, създадена за  туристическия бранш, и в частност туроператорската и тур-агентската дейност.

Как помага софтуерът на туристическите агенции?

  • Основната цел на RISA е да оптимизира и автоматизира възможно най-много процеси от всекидневната работа на туристическите агенции. В ежедневието си служителите на агенциите обработват, издават и изпращат десетки, понякога стотици резервации, съпътстващи счетоводни документи, потвърждават плащания, съставят справки и т.н. RISA облекчава всички тези действия. 

Какви са новостите?

  • Основните новости са няколко. RISA е създадена през 2021 г. и при програмирането са използвани актуални софтуерни подходи и технологии. Интерфейсът е модерен, бърз, интуитивен и лесен за използване дори от потребители без предишен опит с подобни системи. Агенциите имат възможност да управляват голяма част от настройките, така че да са независими от намесата на програмисти при извършване на промени. Автоматизацията на процесите и връзките с други резервационни системи (пр. Sabre, Amadeus, WIZZ Air, Ryanair, Ratehawk) е съобразен с основните нужди на българските агенции. Създадени са множество функции, експорт и импорт на файлове за улеснение на вътрешно или изнесено счетоводство.

Каква е разликата в сравнение с другите софтуери?

  • Основната разлика е, че RISA е български софтуер, който не отстъпва по функционалност на международните продукти. Съобразен е с нуждите и спецификата на работа, както на българските агенции, така и с останалите доставчици на туристически услуги. Същевременно с това, целта ни е да предоставим много добър продукт, който и ценово да е достъпен за всяка една българска агенция.

Колко струва абонаментът?

  • Цената е съобразна с българския пазар, така че да не представлява тежест върху бюджета на агенциите. Тя е индивидуална за всяка една компания, която би желала да го използва и се сформира от две стойности: еднократна такса за имплементация и месечна такса. И двете стойности се определят най-грубо казано от големината и обема на дадената агенция. Обикновено, провеждаме лична среща с колегите, запознаваме се с бизнеса и нуждите им, след което изготвяме нашето ценово предложение, базирано на събраната информация. Познавайки добре бранша, винаги се опитваме да се поставим на мястото на колегите и да направим ценово предложение, което да е оптимално за тях и техния бизнес.

Защо да изберат RISA?

  • Доверявайки се на RISA, туристическите агенции получават един достъпен, модерен и ефективен софтуерен продукт, който им дава възможност, както да оптимизират бизнеса си, така и  да имат солидна основа за неговото разрастване. Екипът създал RISA се състои от доказали се с времето агенти с многогодишен опит в туристическата индустрия на местно и международно ниво. Екипът, работещ заедно със софтуерните ни програмисти, включва специалисти в корпоративния травъл мениджмънт, въздушния и сухопътен туристически превоз, индивидуални почивки и пакети, мероприятия и събития, както и всички съпътстващи услуги.

Интервюто взе Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати