Новини Турагенции

Wonder travel прави чартър за ски във Френските Алпи

   
Wonder travel прави чартър за ски във Френските Алпи

С идването на есента, пристигат и офертите за ски почивки. За мнозина изглежда странно, но за любителите на зимните спортове, снежните върхове и забавленията октомври е перфектното време за резервиране на следващата ваканция. Алпите са сред най-популярните ски дестинации в Европа и с причина. На първо място, те предлагат едни от най-завладяващите пейзажи в света. Със своите извисяващи се върхове и непокътнати заснежени склонове, те са наистина величествен фон за зимна ваканция. Освен това те са дом на някои от най-добрите ски курорти в света, които предлагат луксозни места за настаняване, заведения за хранене от световна класа и широк спектър от зимни дейности. 

Сред фаворитите за българите са Френските Алпи. Това се дължи на факта, че предлагат голямо разнообразие от ски терени - от подходящи за начинаещи склонове до предизвикателни черни диаманти. Ски зоната “Трите долини” е един от най-добрите примери, тъй като това е най-голямата ски област в света. Със своите 172 лифта и 318 маркирани писти, районът предлага най-различни възможности за забавления, релакс и нови преживявания. Това несъмнено е най-добре развитата част на Френските Алпи и комплексът всяка година инвестира във възможно най-модерно оборудване, правейки го най-големия и най-модерния във Франция. Независимо дали сте опитен скиор или за първи път карате сноуборд, в „Трите долини“ ще намерите много възможности за вашето ниво.  

“Трите долини" се състои от 9 живописни градчета, но най-популярните две са Вал Торенс и Ле Менюир. От години предлагаме ски екскурзии там и всяка година това е най-успешната ни програма. Дори сега вече има много записвания”, коментира пред TravelNews Лилия Костова, управител на туроператора “Wonder Travel”. Те предлагат екскурзии до Френските Алпи всяка година, като обикновено имат две групи - една, отпътуваща на 14 януари 2023, и една, планирана за март 2023. 

Туроператорът предлага единствения чартър от София до Торино с трансфер до „Трите долини“. Полетът се изпълнява от European Air Charters и това определено е една от причините туристите да се спрат именно на тази програма. Освен транспорт в цената от 935 евро на човек включва и 7 нощувки със закуска и вечеря, както и специална медицинска застраховка с покритие за скиори. “Също голям плюс на програмата е, че и в двата хотела има включена консумация на алкохол. А какъв по-добър начин да разпуснеш след тежък ден в планината от коктейл и вкусна храна?”, шегува се още Лилия Костова.  

Шестдневната ски карта се заплаща допълнително от желаещите, като цената за възрастен варира между 269 и 299 евро. С пас “Трите долини” туристите ще имат достъп до всички съоръжения на ски областта. Хотелите са оборудвани с висококачествени СПА центрове, така че тези, които не са фенове на зимните спортове, няма да скучаят. Освен това има много други преживявания, които хотелите предлагат. Сред най-интересните са нощно возене на снегоходка, гмуркане под лед, строене на иглу и разходка с кучешки впряг. 

“През 2023 очакваме огромен интерес към ски почивките. След пандемията хората вече са по-смели в решенията си и записват ваканции с месеци напред в бъдещето. Френските Алпи винаги са хит сред нашите туристи, но сега очакваме дори повече резервации”, подчерта Костова.  

Ако търсите дестинация за зимна почивка, която предлага много дейности, зашеметяващи пейзажи и вкусна храна, Френските Алпи трябва да са на първо място в списъка ви. С курортите и пистите от световна класа, както и с очарователните селца, които можете да разгледате, в този планински регион има за всекиго по нещо. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати