Новини Хотели

Новото бижу на Сапарева баня е хотел Eмар

   
Новото бижу на Сапарева баня е хотел Eмар

Новото бижу на Сапарева баня е „СПА хотел Емар“. Разположен в подножието на Рила с уникална гледка към планината, новият луксозен бутиков хотел предлага петзвездно преживяване, въпреки 4-звездния си статут. Хотелът се превръща в синоним за иновация и съвременност в региона. Той вече привлича много туристи със свежия въздух на Рила, минералната вода. „Емар“ е семеен хотел и предлага широка гама от видове настаняване, от стаи до апартаменти. Всичко това в съчетание със спокойната обстановка ще превърне времето ви в Сапарева баня в една истинска незабравима почивка. 

“Летният сезон потръгна по-добре от очакванията ни. Ние отворихме в началото на юни и наистина сме изключително доволни колко гости посрещнахме, въпреки че сме все още нови и непознати”, коментира пред TravelNews Ани Пишимарова, PR на хотела. Гостите са добре дошли да се отпуснат и да се насладят на тихата, елегантна обстановка в популярния курорт и да се отдадат на същински отдих, удоволствие, гастрономия и уелнес в удобствата на комплекса. 

Луксът започва от самите стаи за настаняване. Гостите могат да избират между стандартна двойна стая, двойна стая делукс, студио и апартамент. В двете по-големи помещения могат да се настанят двойка възрастни и две деца, пресъздавайки домашния уют. Интериорният стил е модерен и изчистен, но топлите цветове в стаите контрастират с хладния планински въздух и създават усещането за топлина и гостоприемност. “Хотелът е по-скоро бутиков и е доста висок клас и поради тази причина очаквахме повече чужденци. Към този момент обаче по-големият процент от гостите ни са българи”, споделя още Пишимарова.

Освен в стаите си, посетителите могат да се потопят в спокойствието и безгрижието в СПА центъра на хотела. Сапарева баня е известна с топлата си минерална вода и именно тя е в основата на уелнес частта. Външният басейн на хотел „Емар“ е отворен през всички сезони, дори и в най-студените месеци. Високата температура на минералната вода, позволява ползването му, дори и когато има снежна покривка. Към басейна има и детска част, както и джакузи, тъй като от “Емар” са помислили за всички. СПА центърът е оборудван с всичко необходимо за максимален релакс. На разположение на гостите са сауна, голямо джакузи – вътрешно и външно, парна баня, солна стая, приключенски душове. 

Но релаксът не е всичко, което хотелът предлага. Той се фокусира и върху екстремните преживявания. Отдаването на планински колела се оказва голям хит сред туристите, тъй като това е дейност, удобна за всички. По-спокойните могат да карат по горските пътеки и да се наслаждават на гледките, а по-авантюристичните могат да изберат крос кънтри маршрут с повече спускания. Ако все пак адреналинът от колелото не е достатъчен от „Емар“ предлагат наемато и на УТВ Maverick Sport Max DPS 2022. Те осигуряват и водач, мойто да преведе екстремистите през по-планински маршрут. А за най-малките, или пък за онези, които просто търсят алтернативен транспорт, от хотела дават и тротинетки под наем. Това е чудесен начин гостите да стигнат до центъра на Сапарева баня и да разгледат местните забележителности. 

На разположение на всички туристи е ресторант „Емар“ с капацитет от 45 места. Той предлага първокласна, свежа и балансирана храна, приготвена с най-добрите продукти и по здравословен начин с безкомпромисно качество. Ресторантът посреща всяка сутрин своите гости с богата ароматна и разнообразна закуска с ободряващи свежи напитки. Той се превръща и в едно от най-популярните места за сватби, събития и бизнес срещи в околността. Красивият интериор и гледките към Рила и Вeрила създават много подходяща атмосфера за подобни събирания. 

От хотела очакват много успешна зима. За прогнозите за сезон 2022 Пишимарова казва още: “За зимата също очакваме голям интерес, някои хора вече дори запазиха своите коледни и новогодишни пакети. Подготвили сме интересна програма за гостите си, която ще пазим до последно в тайна, за да ги смаем по празниците. Освен това доста хора обичат да съчетават СПА със ски, което прави Сапарева баня и близките до нея писти атрактивна дестинация”.

С модерната си визия, множество удобства и несравнимо качество, „Емар“ успява да се наложи на хотелската карта на Сапарева баня за едва няколко месеца. Хотелът несъмнено е от най-висок клас и вече е посещаван от множество известни личности в България, които споделиха положителни впечатления от обслужването и цялостното преживяване. Можем да очакваме „Емар“ да се задържи на пазара и още дълго да радва гостите си с минерална вода, бутиков интериор и интересни преживявания. 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати