Новини Събития

Във Варна започна Туризъм ЕКСПО 2022

   
Във Варна започна Туризъм ЕКСПО 2022

Участници от България, Турция и Гърция  представят най-доброто от своите туристически продукти на изложението и конференция "Туризъм ЕКСПО 2022 - Дестинация Варна", което започна днес в Grand Mall Varna и ще продължи до 9 октомври 2022. "За шеста поредна година “Туризъм Експо – Дестинация Варна”  създава добра бизнес среда за изграждане на полезни контакти и за обсъждане на важни за индустрията теми", заяви при откриването Дорет Димитрова, организатор и собственик на маркетинговата агенция ProVox. 
На изложението се представят компании, изграждащи облика на туризма в България -  курортни комплекси, хотелски вериги, ваканционни селища, къщи за гости, SPA центрове, хотели, ресторанти. Всички те  презентират най-новите си продукти и услуги, както и оферти за есенно-зимния сезон, каза Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), която е съорганизатор на събитието.
Кметът на Варна Иван Портних обяви, че за него е чест да открие изложението, което промотира града и курортите около него като целогодишна туристическа дестинация. Според него Варна е на път да се превърне в дестинация за четири сезона, защото и в момента има много чужди туристи.
Традиционно в експото участват и фирми, доставчици на стоки и услуги за туризма. Технологични компании, софтуерни специалисти и разработчици на иновативни продукти ще дискутират с туристическите експерти ефективните решения, които подобряват качеството на услугите в бранша. Тази година в събитието се включат и представители на туристическия бизнес от Турция и Гърция. 
В трите дни на изложението се провежда и специализирана туристическа конференция, превърнала се в запазена марка на “Туризъм Експо – Дестинация Варна”. Форумът е с фокус върху разнообразието от туристически дейности, растежа с правилно планиране и възможностите за развитие и партньорства с нови пазари. 
Събитието се осъществява с партньорството на Община Варна, Grand Mall и с участието на Министерство на туризма на Република България.
 
Мирослав Иванов, Варна 


Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати