Турагенции

Занзибар, Мавриций и Кения са екзотичните предложения за българите през зимата

   
Занзибар, Мавриций и Кения са екзотичните предложения за българите през зимата

Традиционно зимата много туристи избират екзотични дестинации за почивка. И защо не? Какво по-хубаво от това да разнообразите снега и виелицата с някой слънчев остров с красива природа, жарко слънце и много забавления на открито. Африка несъмнено е сред най-популярните дестинации за този тип туризъм. В южните части на континента са разположени някои от най-атрактивните места, които предлагат кристално синя вода и бели пясъчни плажове, които създават същинско райско усещане. 

“За този зимен сезон най-популярни са Мавриций, Занзибар и Кения. Африканската екзотика определено се превръща в новата мечта за българите - сякаш интересът към азиатските острови се измести на запад”, споделя Петя Борисова, маркетинг мениджър на туристическа агенция “Екватор”. Двата африкански острова са много сходни, но и съвършено различни. Красивата природа, кралското обслужване и достъпните цени са само части от плюсовете на тези екзотични места. 

Известно като мястото с най-красивите плажове, Занзибар е подходяща дестинация както за цялото семейство, так и за романтично бягство. На това пътуване бихте могли същински да си починете, тъй като на Занзибар времето е спряло - може да избягате от всички грижи на делника. Островът е популярен и с дивите си животни, но забавленията не приключват тук! На танзанийския остров може да се насладите още на резервати за морски животни, исторически обекти и културни събития. 

“Екватор” предлага атрактивни оферти, започващи от 2653 лв. на човек, като полетите са от 3 декември 2022. Цената включва самолетни билети с чартърен полет София – Занзибар – София с European Air Charter, летищни такси, регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен багаж, 7 нощувки на база по избор на клиента, трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с “Евроинс”, застраховка отмяна на пътуване и представител на туроператора с български език за целия престой.

Другият остров - Мавриций, също е известен със своята спираща дъха природа с планини, обграждащи тюркоазена лагуна от едната страна и бял пясъчен плаж от другата. Последните 30 години претърпява сериозни промени и започна да се демократизира. Това го прави интересна дестинация за туристи, които искат да видят как една страна се подобрява в продължение на много години! Местните хора в голяма степен искат да повишат глобалния профил на страната си, така че няма съмнение, че туризмът ще продължи да бъде сериозна индустрия на тази малка островна държава точно в средата на Индийския океан. “Това е една от най-добре развитите туристически дестинации и е предпочитана от много двойки - наистина романтична локация, подходяща за почивка, а дори и меден месец”, коментира Борисова. 

Предложенията за този спиращ дъха остров са много атрактивни. Десетдневният релакс в това райско кътче идва на цена от 3986 лв. на човек, а първият полет натам отпътува на 22 ноември 2022 г. За програмата от “Екватор” са организирали както чартърни полети, така и такива с редовни линии на Turkish Airlines. Независимо на кой от двата варинта се спрете, към цената са включени самолетният билет, летищните такси, кетъринг на борда, чекиран багаж и трансфер от хотела до летището. Част от пакета са също и 7 нощувки на база All inclusive в InterContinental Mauritius Balaclava Fort 5***** deluxe, асистенция на летището при пристигане, обслужване от професионален екскурзовод на английски за целия престой, медицинска застраховка Traveller и помощ при пътуване от “Евроинс” с покритие за Ковид и застраховка “Отмяна на пътуване”. “Интересното за тази почивка е, че хотелът е един от най-добрите на острова. Мавриций е идеалното място да се потопите в петзвезден лукс и това е възможно с изпитаното качество на InterContinental”, допълва Борисова. 

Кения от друга страна е уникална екзотична дестинация, ако търсите нещо по-интересно и вълнуващо. Това е едно от най-добрите места в света, където да отидете на първото си сафари. Преживяването ще ви отведе в същинска картина от документален филм на National Geographic - пред вас ще се разкрият зебри, жирафи, лъвове и други в естествения си хабитат. Тя е оживена и впечатляваща държава с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни ястия като угали (царевично ястие) и ирио (пюре от картофи и грах) и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат.

“Съотношението цена-качество е това, което наистина привлича туристи към програмата. Постарали сме да превърнем Кения в достъпна дестинация за българите”, споделя още Борисова.

Туристическа агенция “Екватор” работи с 4 от най-добрите хотели в Кения и предлага уникални преживявания на цена от 2668 лв. на човек.  Чартърните полети до екзотичната страна тръгват на 25 ноември 2022 г. Пакетната цена включва: самолетен билет с чартърен полет България – Кения – България с Bulgarian Air Charter, летищни такси, регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен багаж, 7 нощувки на база All Inclusive, трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус, медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с “Евроинс” и отмяна на пътуване, както и представител на туроператора с български език за целия престой.

Ако търсите приключения, романтика и лазурни брегове, то тези африкански дестинации са точно за вас! Докато Мавриций е по-подходящ за културен туризъм и има повече забележителности, Занзибар предлага пълно уединение сред разкошната природата. Кения пък ще ви отведе във съвсем различен приключенски свят.  Във всеки случай, няма да сгрешите, тъй като и трите страни предлагат всичко, за което може да мечтаете.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати