Новини Хотели

Катар наема трети круизен кораб, който ще бъде използван като плаващ хотел по време на Световното първенство по футбол

   
Катар наема трети круизен кораб, който ще бъде използван като плаващ хотел по време на Световното първенство по футбол

Трети круизен кораб беше нает от организаторите на Световното първенство по футбол днес, който ще бъде използван като хотел за фенове. Корабът ще бъде на док на пристанището в столицата на петролното емирство като вариант за повече стаи.

Регистрираната в Женева компания MSC Cruises обяви подписания договор само шест седмици преди начaлото на Световните футболни финали, което започва на 20-и ноември.

Наетият кораб се казва MSC Opera, разполага с 1075 каюти и ще бъде използван в рамките на 1 месец – от 19-и ноември до 19-и декември. Цените в кораба MSC Opera, които са обявени на сайта на компанията, започват от 470 швейцарски франка на човек на нощ, като задължително условие е да бъде ангажирана каюта поне за две нощувки по време на груповата фаза на турнира.

Катар няма достатъчно хотелски капацитет за всички отбори, хората от щабовете, работници, доброволци и привърженици на отборите на самото Световно. Правителството дава възможност за къмпингуване, строежи на временни къщи, както и приветства привърженици, които спят в съседни страни и пристигат за мачовете.

Същата компания MSC през 2019-а година подписа договор с катарското правителство за предоставянето на два кораба с около 4000 каюти, което е част от плановете на страната да си помогне с настаняването. За самото първенство Катар прогнозира 1.2 милиона чужденци, които ще влязат.

Флагманът MSC World Europa е съвсем нов плавателен съд, построен е във Франция и започва работа специално за Мондиал 2022.

Иначе цените падат с напредването на турнира, тъй като след груповата фаза половината от отборите напускат. По време на четвъртфиналите най-евтините цени на MSC Opera са 320 швейцарски франка на нощ, във финалната седмица може да се намери каюта за 220 от швейцарската валута.

Основната цена включва закуска на борда и опция да си доплатят по 90 евро за три хранения на ден. От гледна точка на алкохола, очакванията са за вино и наливна бира, но само на борда на кораба.

Катар като типична мюсюлманска страна налага сериозни рестрикции при консумацията на алкохол, като такава е възможна в най-луксозните хотели, които се посещават от богати европейци, американци и австралийци. Но специално за партньорите на ФИФА тези ограничения бяха облекчени, на първо място за спонсора на Световното първенство AB InBev – пивовар на популярната бира Будвайзер.

MSC Opera има своето първо плаване през 2004-а година, а преди три години имаше и пълен със събития 12-месечен сезон. През март 2019-а година пасажери на кораба бяха арестувани, след като общо бяха открити 18 килограма кокаин, скрит в купи и пакети със закуски. Това се случи на пристанището на остров Мадейра, след като плавателният съд пристигна от Карибите. Обичайното място на кораба е на стои на док на пристанището във Венеция (Италия).



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати